Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Hooghoefweg

Burgemeester en wethouders van Someren maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad van de gemeente Someren in zijn vergadering van 25 mei 2011 het bestemmingsplan ‘Hooghoefweg’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Hooghoefweg’ biedt de juridisch-planologische grondslag voor de aanleg van het laatste deel van de randweg om het dorp Someren. Het gaat hierbij om het gedeelte dat de Boerenkamplaan ter hoogte van de aanwezige rotonde zal verbinden met de Loovebaan over de huidige Hooghoefweg.

De wijzigingen in het bestemmingsplan ‘Hooghoefweg’ opgenomen naar aanleiding van een ingediende zienswijze, zijn beschreven in respectievelijk hoofdstuk 2 en 3 van het zienswijzenverslag. Het betreft wijzigingen in de verbeelding en de regels.

De aangebrachte wijzigingen betreffen de toevoeging in de regels van artikel 4 voor de bestemming ‘Groen’ en her nummering van de artikel 4 t/m 7 en op de verbeelding de gedeeltelijke wijziging van de bestemming ‘verkeer’ in ‘groen’ ter hoogte en direct grenzend aan het perceel De Schans 2 te Someren.

Het vaststellingsbesluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Hooghoefweg liggen met de bijbehorende stukken voor eenieder ter inzage vanaf donderdag 16 juni 2011 gedurende zes weken. U kunt het bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij de balie van het Team Vergunningen van de afdeling VROM in het gemeentehuis van Someren, Wilhelminaplein 1 te Someren. De balie van het Team vergunningen is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kunt u ook buiten de openingstijden inzien. Een afspraak daarvoor kunt u maken met de heer G. Kros van onze afdeling VROM via telefoonnummer 0493-494888. U kunt het vaststellingsbesluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en bijlagen ook elektronisch raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer is NL.IMRO.0847.BP02010010-VS01).

De VROM-inspectie en Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben verklaard geen bezwaar te hebben tegen een vervroegde publicatie.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • eenieder tegen de wijzigingen, die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend aan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Besluit hogere grenswaarden geluid

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij op 10 mei 2011 definitief hogere grenswaarden hebben vastgesteld als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder voor de gevels van de woning Zandstraat 31 en hebben afgezien van het vaststellen van hogere grenswaarden voor de gevels van de woning De Schans 2. De geluidsbelasting op de gevels veroorzaakt door de nieuw aan te leggen Hooghoefweg is meer dan de voorkeursgrenswaarde echter niet meer dan de maximaal onthefbare waarde. Tegen het ontwerpbesluit is één zienswijze ingebracht. Deze zienswijze heeft geleid tot aanpassing van het besluit hogere grenswaarden.

Het besluit kunt u eveneens gedurende 6 weken inzien met ingang van 16 juni 2011 bij de balie van team vergunningen van de afd. VROM in het gemeentehuis van Someren, Wilhelminaplein 1 te Someren. Het besluit kunt u ook inzien buiten de openingstijden. Een afspraak daarvoor kunt u maken met mevrouw A. v.d. Nieuwenhof via tel. nr. 0493-494888.

Binnen de termijn van terinzagelegging staat tegen dit besluit beroep open bij de Raad van State. Alleen personen die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt en belanghebbende zijn, kunnen beroep instellen bij de Raad van State, tenzij kan worden aangetoond dat zij redelijkerwijs niet in staat waren hun zienswijze in te brengen. Het beroepschrift moet worden gestuurd naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Daarnaast kunnen belanghebbenden de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen als onverwijlde spoed – gelet op de betrokken belangen – dat vereist. Het verzoek om een voorlopige voorziening kunt u eveneens richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Someren, 15 juni 2011

Naar boven