Bestemmingsplan Kop van Leeuwesteyn Zuid

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 16 juni 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het op 26 mei 2011 door de raad gewijzigd, ten opzichte van het ontwerp, vastgestelde bestemmingsplan Kop van Leeuwesteyn Zuid.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied van het bestemmingsplan Kop van Leeuwesteyn Zuid is globaal omsloten door de rijksweg A2 in het westen, Ds. Martin Luther Kinglaan in het noorden, Amsterdam-Rijnkanaal in het oosten en Taatsendijk/Martinus van Tyrusviaduct en Orteliuslaan in het zuiden. Het nieuwe bestemmingsplan heeft als doelstelling het mogelijk maken van de Park and Ride ‘Hooggelegen’ (P+R) aan de zuidwestkant van het plangebied dat grenst aan de  rijksweg A2. Om de Park and Ride bereikbaar te maken, wordt een extra afrit vanaf de rijksweg A2 gerealiseerd. Een andere ontwikkeling binnen het plangebied is de (her)ontwikkeling van de hallen aan de Groenewoudsedijk. De hal aan de Groenewoudsedijk 6 wordtin het weekend en op feestdagen  gebruikt door de Utrechtse Bazaar. Ten behoeve van de Utrechtse Bazaar wordt een parkeergelegenheid gerealiseerd rondom de hallen. Op doordeweekse dagen blijft de hal beschikbaar voor specifieke bedrijfsactiviteiten die nauwelijks verkeer genereren.

Wijzigingen

De raad heeft bij de vaststelling het plan gewijzigd. De wijzigingen hebben onder andere betrekking op:

De bouwregels

  • de bestemming ‘Bedrijf’ is gewijzigd, zodat binnen deze bestemming tevens detailhandel en opslag ten behoeve van detailhandel is toegestaan;

  • bij de hoofdbebouwing van de Utrechtse Bazaar zijn luifels toegestaan middels een aanpassing van de bouwregels;

  • binnen de bestemming ‘Verkeer- Parkeergarage’ is een nadere omschrijving van de toelaatbare gemengde functies opgenomen;

  • de Lijst van Bedrijfsactiviteiten is vervangen door de meest recente lijst van 2009;

  • in verband met de inpassing van de entree voor de P&R Hooggelegen vanaf de bushalte op de busbaan Papendorp, is het plan aan de zuidzijde uitgebreid en is artikel 6 van de regels hierop aangepast;

  • artikel 17 ‘Overige regels’ is toegevoegd aan de algemene regels. Dit artikel regelt dat het gehele plangebied, voor zover daar niet de aanduiding ‘geluidszone-industrie’ geldt, een industrieterrein betreft zoals bedoeld in artikel 1 van de Wet geluidhinder.

De toelichting

  • in de toelichting is de tijdelijkheid van de Utrechtse Bazaar geschrapt;

  • in verband met het nieuwe verkeersmodel 2.0, UTR 2.1 zijn de voor dit bestemmingsplan gehanteerde cijfers gecontroleerd op een mogelijk verschil met het vorige verkeersmodel. Dit heeft geleid tot een tekstuele aanpassing van hoofdstuk 5, ten aanzien van het luchtkwaliteitsonderzoek en is een recent luchtkwaliteitsonderzoek aan het bestemmingsplan toegevoegd.

De verbeelding

  • in verband met de inpassing van de entree voor de P&R Hooggelegen vanaf de bushalte op de busbaan Papendorp is de plangrens met 20 meter naar het zuiden uitgebreid, waarbij het programma gelijk is gebleven.

Voor een volledige opsomming van de wijzigingen wordt verwezen naar de bij de stukken behorende vaststellingsnota.

Inzien

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 16 juni 2011 gedurende zes weken, dus tot en met 27 juli 2011 ter inzage bij:

Informatiecentrum Gemeente Utrecht

Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00–17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

Vanaf 4 juli tot en met 12 augustus open van 13.00 tot 17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Wijkbureau Leidsche Rijn

Tijdelijk adres: Dorpsplein 1, Vleuten

Open van maandag van 13.00 tot 17.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Informatiecentrum Leidsche Rijn

Verlengde Vleutenseweg 32, Utrecht

Open op maandag van 13.00 tot 17.00 uur, van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Tijdens de vakantieperiode en feestdagen kunnen de openingstijden afwijken.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien.

De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten ook aan via de gemeentelijke website, www.utrecht.nl.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling beroep worden ingesteld door iedere belanghebbende die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad heeft gewend, alsmede belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep kan worden ingesteld bij:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om ‘voorlopige voorziening’ ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven