Inspraak voorontwerpbestemmingsplan ‘Vincent van Goghplein, Helvoirt’

Burgemeester en wethouders van Haaren maken bekend dat in het kader van de inspraakprocedure voor een ieder ter inzage ligt het voorontwerpbestemmingsplan ‘Vincent van Goghplein, Helvoirt’. Het voorontwerp ligt met ingang van donderdag 16 juni 2011 gedurende zes weken (t/m woensdag 27 juli 2011) ter inzage. Het plan is in te zien in de hal van het gemeentehuis tijdens de openingstijden (op werkdagen van 9.00–12.00 uur en op donderdag tevens van 15.00–19.00 uur) aan het Mgr. Bekkersplein 2 te Haaren.

U kunt het plan ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op onze website www.haaren.nl. Op onze website komt u bij de betreffende bestanden via wonen en omgeving → ruimtelijke projecten: onderdeel ruimtelijke plannen.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de herontwikkeling van de gebouwen aan het Vincent van Goghplein en de aan deze gebouwen grenzende openbare ruimte. Het plangebied is begrensd door Vincent van Goghstraat, Burg. Van den Hurkstraat tot perceel nummer 14 en Achterstraat tot perceel nummer 49. Het plan voorziet in vervangende nieuwbouw met 3.260 m2 winkelruimte op de begane grond, ca. 450 m2 kantoorruimte op de begane grond en totaal 33 woningen op de verdiepingen.

De openbare ruimte rond de nieuwbouw, inclusief het plein wordt zodanig heringericht dat een betere samenhang ontstaat tussen het plein en de omliggende bebouwing.

Gedurende bovengenoemde periode kunnen ingezetenen van de gemeente en belanghebbenden schriftelijk een reactie indienen bij het College van burgemeester en wethouders, Postbus 44, 5076 ZG Haaren.

Op 13 juli 2011 wordt het plan tijdens een informatieavond mondeling toegelicht. Deze avond vindt plaats in ’t Gastenbosch, Kastanjelaan 17 in Helvoirt, aanvang 19.30 uur. Na een toelichting op het plan bestaat er aansluitend gelegenheid om mondeling hierop in te spreken.

Naar boven