Ontwerpbestemmingsplan ‘Oranjewijk, fase I’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Oranjewijk, fase I’ met bijbehorende stukken vanaf maandag 20 juni 2011 voor een periode van 6 weken (dus tot 1 augustus 2011) ter inzage ligt.

De Oranjewijk ligt ten zuiden van de dorpskern van Strijen. Het plangebied wordt aan de westzijde globaal begrensd door de Molenstraat gelegen op het dijklichaam langs de Strijense Haven, aan de oostzijde door het sportcomplex, aan de noordzijde door de Achterstraat en aan de zuidzijde door de Beatrixstraat.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft tot doel de 1e fase van de herstructurering van de bestaande Oranjewijk in Strijen mogelijk te maken. In dit ontwerpbestemmingsplan zullen de geldende bestemmingsplannen Dorpskern Strijen en Dorp III gedeeltelijk worden herzien in 1 nieuw bestemmingsplan Oranjewijk, fase I.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken op werkdagen tijdens openingstijden inzien bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis (Waleplein 2 in Strijen). Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook raadplegen via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder ‘NL.IMRO.0617.bpor-on02’.

Nader informatie kunt u vinden op onze website: www.strijen.nl onder leven & werken, projecten, bestemmingsplannen, Oranjewijk.

Eenieder wordt gedurende de ter inzage termijn in de gelegenheid gesteld een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan in te dienen bij de gemeenteraad van Strijen, Postbus 5881, 3290 EA Strijen. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw A.H. Rotscheid, telefoonnummer 078-6748228 of mevrouw L. Bos, telefoonnummer 078-6748251. Wij wijzen u erop dat het indienen van een zienswijze per e-mail niet mogelijk is.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

De Wet geluidhinder geeft aan dat de geluidsbelasting op de buitengevel van een woning bij voorkeur niet hoger mag zijn dan 48 dB. Deze voorkeursgrenswaarde wordt aan de gevels van 25 nog te bouwen woningen langs de Julianastraat overschreden.

Omdat er redelijkerwijs geen maatregelen mogelijk zijn om de geluidsbelasting aan de gevels van bovengenoemde woningen te reduceren moet door het college van burgemeester en wethouders een hogere grenswaarde worden vastgesteld van 54 dB voor 25 te bouwen woningen langs de Julianastraat.

Tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ligt een ontwerpbesluit hogere grenswaarde met bijbehorende stukken ter inzage. U kunt het ontwerpbesluit hogere grenswaarde ook raadplegen via de genoemde pagina op onze gemeentelijke website.

Tijdens de ter inzage termijn kunt u ook een mondelinge of schriftelijke zienswijze indienen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarde. Wij wijzen u erop dat een schriftelijke zienswijze over het ontwerpbesluit hogere grenswaarde bij het college van burgemeester en wethouders moet worden ingediend. Wanneer u een mondelinge zienswijze wilt indienen verzoeken wij u contact op te nemen met mevrouw A.H. Rotscheid, telefoonnummer 078-6748228 of mevrouw L. Bos, telefoonnummer 078-6748251. Wij wijzen u erop dat het indienen van een zienswijze per e-mail niet mogelijk is.

Strijen, 17 juni 2011

Burgemeester en wethouders van Strijen,

de secretaris,

C.J. de Visser.

De burgemeester,

J.P.M. Klijs.

Naar boven