Ontwerpbestemmingsplan Raalte Kern, omgeving Rozenstraat

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat vanaf donderdag 16 juni 2011 tot en met woensdag 27 juli 2011 het ontwerpbestemmingsplan Raalte kern, omgeving Rozenstraat met bijbehorende stukken ter inzage ligt. De stukken zijn te raadplegen op:

  • www.ruimtelijkeplannen.nl

  • de link www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0177.BP20110004.0002 welke is te vinden op www.raalte.nl

  • in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een woonwijk in de kern Raalte. Het betreft een herstructureringsproject in de wijk Blekkerhoek, waarbij de woningen aan de Rozenstraat worden vernieuwd. Het plangebied wordt begrensd door woningen aan de Tulpenstraat, Ceintuurbaan en Monumentstraat.

Het plan betreft de bouw van 71 nieuwe woningen en de herinrichting van de Rozenstraat en bijbehorende openbare ruimte. De aan de Rozenstraat gelegen eengezinswoningen en de vijf woningen aan de Tulpenstraat worden gesloopt. Daarvoor in de plaats wordt een mix aan woningtypen gerealiseerd, waarbij een deel van de nieuwe bebouwing zich richt op ‘zorgwonen’.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan eenieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Raalte. Een schriftelijke zienswijze kan worden gestuurd naar de gemeenteraad van Raalte, Postbus 140, 8100 AC Raalte.

Een mondelinge zienswijze kan uitsluitend worden ingebracht via het team Ruimte van de eenheid Realisatie. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt, via telefoonnummer: 0572-347799

In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijzen betrekking hebben.

Naar boven