Bestemmingsplan Neppelenbroekerdijk 9 en Pleegsterdijk 18

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat de raad van de gemeente Raalte bij besluit van 26 mei 2011 het bestemmingsplan ‘Neppelenbroekerdijk 9 en Pleegsterdijk 18’ heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan wordt herzien om de bouw van een (Rood voor Rood) woning ten westen van Neppelenbroekerdijk 9 te Broekland mogelijk te maken. Het Rood voor Rood beleid biedt de mogelijkheid om met de bouw van een woning de sloop van landschapontsierende bebouwing te financieren. In het kader van Rood voor Rood wordt landschapontsierende bebouwing gesloopt op de genoemde locaties. Ter voldoening aan het Rood voor Rood beleid wordt de agrarische bestemming van de Pleegsterdijk 18 gewijzigd in een woonbestemming.

Er zijn geen zienswijzen tegen het plan ingediend. De gemeente heeft met de initiatiefnemer een overeenkomst gesloten waardoor het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig is.

Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit liggen vanaf 16 juni 2011 tot en met 27 juli 2011 ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte. Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit zijn tevens elektronisch te raadplegen op:

  • www.ruimtelijkeplannen.nl

  • de link http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0177.BP20100014-0003 welke is te vinden op www.raalte.nl

Gedurende voornoemde termijn kan door belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend bij de gemeenteraad alsmede belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht in het bestemmingsplan kan iedere belanghebbende hiertegen binnen de beroepstermijn eveneens beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven