Vastgesteld bestemmingsplan ‘Brandweerkazerne Gennep’

Burgemeester en wethouders van Gennep maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Gennep op 24 mei 2011 heeft besloten tot de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Brandweerkazerne Gennep’ te Gennep.

Nieuwbouw van de brandweerkazerne voorziet in meerdere doelstellingen namelijk het voorzien in adequate huisvesting voor de brandweer, het vrijkomen van de locatie Genneperhuisweg ten behoeve van de ontwikkelingen ten gunste van de historische kern van Gennep conform de Visie kern Gennep en, indien mogelijk, het aantal uitrukken dat voldoet aan de norm te verhogen. Al op 24 april 2006 heeft de gemeenteraad gekozen voor de locatie ‘Paesplasweg’.

De gemeenteraad heeft naar aanleiding van één ingediende zienswijze geen redenen gezien wijzigingen aan te brengen in het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen met ingang van 16 juni 2011 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage tijdens openingstijden (maandag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 16.00 uur tot 19.00 uur, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur, woensdag van 13.30 uur tot 16.30 uur) bij het Omgevingsloket in het gemeentekantoor van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep. Voor inzage van het plan buiten openingstijden kan een afspraak gemaakt worden op telefoonnummer 0485-494141. Daarnaast zijn besluit en bestemmingsplan raadpleegbaar en beschikbaar op de volgende wijzen:

  • Digitaal (in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm) op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • Digitaal (in de vorm van pdf-bestanden) op de gemeentelijke website www.gennep.nl onder het kopje ‘digitaal loket’ → bestemmingsplannen → Brandweerkazerne. Daarnaast is op de gemeentelijke website een link naar de landelijke website opgenomen waardoor u direct bij het juiste plan terecht komt.

  • Digitaal bij het Omgevingsloket in het gemeentekantoor van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://ro-online.robeheer.nl/0907/

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.0907.BP10018PAESPWG2BUI-VA01.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging van 16 juni 2011 tot en met 27 juli 2011 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • Een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht.

  • Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

  • Een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan (niet aan de orde).

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Wie tijdig beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan heeft ingesteld, kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Een gemotiveerd verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan: Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Gennep, 15 juni 2011

Burgemeester en wethouders van Gennep.
Naar boven