Bestemmingsplan ‘Buitengebied 2009, herziening waterwinning Wierden’

Vitens is van plan om de grondwaterwinning Wierden gedeeltelijk te verplaatsen naar een nieuw in te richten waterwingebied in Rectum-Ypelo. Als onderdeel van de verplaatsing zal een buffergebied worden gerealiseerd in het gebied Dakhorst.

Deze plannen passen niet in het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Wij zijn bereid het bestemmingsplan te herzien. We hebben een ontwerp gemaakt voor een nieuw bestemmingsplan, dat de naam heeft gekregen ‘Buitengebied 2009, herziening waterwinning Wierden’.

Als gevolg van de gedeeltelijke verplaatsing van de waterwinning verandert de begrenzing van de beschermingsgebieden (waterwingebied, grondwaterbeschermingsgebied en intrekgebied).

De provincie Overijssel heeft op 1 december 2010 de begrenzing van deze gebieden aangepast.

In dit bestemmingsplan wordt de begrenzing van de beschermingsgebieden in overeenstemming gebracht met de nieuwe begrenzingen uit de omgevingsvisie Overijssel en de Omgevingsverordening Overijssel 2009.

Omdat in bestemmingsplan Buitengebied 2009 nog geen intrekgebieden waren opgenomen is in dit bestemmingsplan tevens het intrekgebied voor de waterwinning Hoge Hexel op de kaart opgenomen.

Inzage: Het ontwerpbestemmingsplan staat vanaf 16 juni 2011 op www.wierden.nl/bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl (http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2010000048-ON01). Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan vanaf 16 juni 2011 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

Zienswijze indienen: Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Dat kan op een aantal manieren:

  • Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

  • Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

  • Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

Vervolg procedure: Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op de website van de gemeente.

Meer weten? Als u vragen heeft over het ontwerpbestemmingsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven