Ontwerpbestemmingsplan Schoolwerktuinen Kalfjeslaan en aanverwante gecoördineerde ontwerpbesluiten

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid in Amsterdam maakt op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 20 juni 2011 gedurende zes weken ter inzage worden gelegd:

  • het ontwerpbestemmingsplan Schoolwerktuinen Kalfjeslaan, dat voorziet in een verplaatsing van schoolwerktuinen van de huidige locatie aan de Gustav Mahlerlaan bij het VU medisch centrum naar de Kalfjeslaan (oost) in Amsterdam;

  • vier ontwerpbouwvergunningen opdeze locatie voor een instructiegebouw met twee leslokalen en een buitenlesplek, een losstaande overdekte buitenlesplek, een kas en een vlonder;

  • een ontwerpkapvergunning voor de kap op deze locatie van 139 bomen met daaraan gekoppeld een herplantplicht voor 139 bomen;

  • een ontwerpbesluit wegonttrekking voor de omlegging van het huidige voetpad op de locatie.

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan ligt in stadsdeel Zuid tussen Kalfjeslaan 30 en de Amsteldijk.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening. Dit artikel maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Op 15 december 2009 heeft de stadsdeelraad van voormalig stadsdeel Zuideramstel hiertoe een zogenoemd coördinatiebesluit op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening vastgesteld. De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid. De besluiten doorlopen gezamenlijk de Uniforme openbare voorbereidingsprocedure op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Het Dagelijks Bestuur verzorgt deze coördinatie. De stadsdeelraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het besluit tot wegonttrekking. Het Dagelijks Bestuur is het bevoegd gezag voor de bouwvergunningen en de kapvergunning.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, de andere ontwerpbesluiten en alle bijbehorende stukken liggen van 20 juni t/m 31 juli 2011 ter visie bij onze informatiecentra op de stadsdeelkantoren President Kennedylaan 923 en Burgerweeshuispad 301, geopend op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur. Bovendien is de informatiebalie van ons kantoor aan de Burgerweeshuispad 301 op maandagavond tot 19.30 uur geopend en de informatiebalie van ons kantoor aan de President Kennedylaan 923 op woensdagavond tot 19.30 uur.

Het merendeel van alle stukken kan tevens bekeken worden via onze internetsite. Zie hiervoor: www.zuid.amsterdam.nl/wonen_en/bouwen/bestemmingsplannen/bestemmingsplannen. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl.

Zienswijzen

Een ieder kan gedurende de termijn dat de ontwerpbesluiten ter visie liggen een (gemotiveerde) zienswijze indienen. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen aan Stadsdeel Zuid, postbus 74019, 1070 BA Amsterdam, t.a.v. het Dagelijks Bestuur. Maak daarbij wel zo duidelijk mogelijk kenbaar op welke ontwerpbesluiten uw zienswijzen zich richten. Voor uw mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het secretariaat van het Team Stedelijke Ontwikkeling van het stadsdeel, telefoonnummer 2521659. Voor zover de zienswijzen zich richten op het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit wegonttrekking, zullen deze ter behandeling worden voorgelegd aan de stadsdeelraad bij voorstellen over vaststelling van deze besluiten. De andere besluiten zullen worden genomen door het dagelijks bestuur.

Inloopavond

Op woensdag 6 juli a.s. zal een inloopavond worden gehouden over de ontwerpbesluiten. Daar kan mede aan de hand van de aanwezige stukken, nadere informatie hierover worden verkregen. De inloopavond begint om 19.30 uur en sluit om 21.30 uur en wordt gehouden in de stadsdeelwerf, Van Heenvlietlaan 50.

Amsterdam, 16 juni 2011

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid,

H.J.M. Wink,

stadsdeelsecretaris.

P.P.J. Slettenhaar,

stadsdeelvoorzitter.

Naar boven