Ontwerpbestemmingsplan Neeltje Jans

Burgemeester en wethouders van Veere maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat van 16 juni 2011 t/m 27 juli 2011, ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Neeltje Jans. Tegelijkertijd ligt het MER Windpark Neeltje Jans ter inzage.

MER Bouwdokken Neeltje Jans

Windpark OSK BV wil rond de bouwdokken op het voormalig werkeiland Neeltje Jans een windpark realiseren en exploiteren.

Het plaatsen van 9 windmolens waarvan de omvang meer dan 25 MW bedraagt, houdt in dat de voorgenomen ontwikkeling m.e.r.-plichtig is. Ten behoeve van de wijziging van het bestemmingsplan zijn de milieueffecten van de voorgenomen activiteiten onderzocht en beschreven in een milieueffectrapport (MER). De gemeenteraad heeft op 16 december 2010 het MER aanvaard. De Commissie voor de Mer heeft op 31 maart 2011 advies uitgebracht.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Neeltje Jans omvat o.a. de ontwikkeling van 9 windturbines op de Bouwdokken Neeltje Jans. Eveneens worden de eerder (op grond van artikel 19 WRO) gevoerde vrijstellingsprocedures verwerkt alszijnde plaatsing van de huidige aanwezige windmolens, het bestaande strandpaviljoen, de aanwezige snackwagen en de verplaatsing van viskwekerij Neeltje Jans. Daarnaast wordt het mogelijk gemaakt om een radarinstallatie te plaatsen op de noordelijke strekdam van Noordland Buiten voor een optimale ondersteuning van het beloodsingproces en het verbeteren van de verkeersbegeleiding in de aanloopgebieden op zee. Tevens voorziet het plan in het uitoefenen van mosselhangcultuur in de Mattenhaven voor een gebied ter grootte van 10 ha. Ook is voor de huidige locatie van de uitoefening van de mosselhangcultuur in de Vluchthaven aan de zeezijde van Neeltje Jans een passende bestemming opgenomen.

Binnen de genoemde termijn is het MER en het ontwerpbestemmingsplan beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl en is te vinden onder plannummer NL.IMRO.0717.0010BPNjaAp-OW01. Tevens is het MER en het ontwerpbestemmingsplan in te zien op de gemeentelijke website www.veere.nl onder ‘Loket − visie en beleid − bestemmingsplannen − algemene ruimtelijke plannen − Neeltje Jans’. Ten slotte is er de mogelijkheid om de plannen in te komen zien op het gemeentehuis, Traverse 1 te Domburg. Gedurende de termijn van 6 weken, met ingang van 16 juni 2011 t/m 27 juli 2011, heeft iedereen de mogelijkheid mondeling of schriftelijk een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen kunt u hiervoor contact opnemen met mevr. L.M. (Ella) Louwerse, tel. 0118-555 355 of dhr. G. (Geert) Francke, tel. 0118-555 229.

Domburg, 15 juni 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris,

J.S. de Regt.

De burgemeester,

R.J. van der Zwaag.

Naar boven