M.e.r.-beoordelingsbesluit ten behoeve van bestemmingsplan Discotheek n57

Het college van burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis maakt bekend dat de gemeenteraad op 26 mei 2011 een m.e.r. beoordelingsbesluit heeft genomen in het kader van de voorbereiding op het bestemmingsplan Discotheek N57. Het m.e.r. beoordelingsbesluit houdt in dat voor de ontwikkeling van een discotheek met vergaderfaciliteit en een wegrestaurant (inclusief fastfood- en familiegedeelte) geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld en daarmee geen m.e.r. procedure hoeft te worden doorlopen.

Toelichting

De ontwikkeling van een discotheek met vergaderfaciliteit en wegrestaurant (inclusief fastfood -en familiegedeelte) aan de Zwartedijk-Dammenweg (N57) is volgens het Besluit milieueffectrapportage een m.e.r. beoordelingsplichtige activiteit. In verband hiermee heeft de initiatiefnemer, de Kramer Groep, een aanmeldingsnotitie opgesteld, waarin de milieueffecten uiteen zijn gezet. Naar aanleiding van de aanmeldingsnotitie heeft de gemeenteraad besloten dat de voorgenomen activiteit geen belangrijke nadelige gevolgen zal hebben voor het milieu. Het opstellen van een milieueffectrapportage is daarom niet noodzakelijk.

De aanmeldingsnotitie zal deel uitmaken van het bestemmingsplan. In het kader van de inspraak én de wettelijke bestemmingsplanprocedure kan door middel van het indienen van een zienswijze gereageerd worden op de aanmeldingsnotitie en het m.e.r.beoordelingsbesluit.

Ter inzage

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit ligt met de daarbij behorende stukken, waaronder de aanmeldingsnotitie, met ingang van 1 juni 2011 gedurende 6 weken ter inzage bij het klantencontactcentrum in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis. Tevens kunnen de ter inzage liggende stukken via de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl geraadpleegd worden. Voor vragen over het m.e.r. beoordelingsbesluit kunt u contact opnemen met mevrouw C.A. Lemmert van de afdeling Bouwen en Ruimte en Milieu. Zij is bereikbaar op het nummer 0181 330476.

Bezwaar-beroep

Een m.e.r.-beoordelingsbesluit is een zogenaamd voorbereidingsbesluit. Dit betekent dat op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht alleen belanghebbenden die door het m.e.r.-beoordelingsbesluit rechtstreeks (dus los van het voor te bereiden besluit, in dit geval het ruimtelijke ordeningsbesluit Bestemmingsplan Discotheek N57) in hun belang worden getroffen, bezwaar kunnen

maken. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag van publicatie hiertegen bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet door de indiener worden ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een vermelding van het besluit waartegen het bezwaar is gericht (indien mogelijk een kopie van het bestreden besluit bijvoegen) en de gronden waarop het bezwaar berust. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan de raad van de gemeente Hellevoetsluis, Postbus 13, 3220 AA te Hellevoetsluis.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. Belanghebbenden kunnen, indien onverwijlde spoed dat vereist en indien zij een bezwaarschrift als bovengenoemd hebben ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indienen bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam.

Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Hellevoetsluis, 1 juni 2011

Burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis,

de secretaris.

De burgemeester.

Naar boven