Gecoördineerde voorbereiding ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbesluit omgevingsvergunning en ontwerpbesluit hogere waarde Elshout, Th.J. Rijkenstraat

Het college van Heusden maken ingevolge artikel 3.30 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), in samenhang met artikel 3.8 Wro, paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en artikel 110 c Wet geluidhinder (Wgh), bekend dat voor het aan de Th.J. Rijkenstraat in Elshout drie samenhangende ontwerpbesluiten zijn opgesteld en dat alle ontwerpbesluiten met ingang van 16 juni 2011 ter inzage liggen.

Coördinatie en inhoud ontwerpbesluiten

Op grond het raadsbesluit van 10 mei 2011 worden voor het project aan de Th.J. Rijkenstraat de volgende besluiten gecoördineerde voorbereid:

  • Het vaststellen van het bestemmingsplan Elshout, Th.J. Rijkenstraat

  • Het verlenen van een omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning bestaat uit twee onderdelen, te weten: onderdeel bouwen: oprichten 20 woningen (incl. garages) en onderdeel inrit: maken inritten ten behoeve van de 20 woningen.

  • Het vaststellen van hogere grenswaarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting als gevolg van wegverkeer ter plaatse van de onderstaande waarneempunten:

    Waarneempunt

    Aantal woningen

    Waarneemhoogte [m]

    Waarde Lden(dB)

    Geluidsbron

    11_B

    1

    4,5

    50

    A59

    11_C

    1

    7,5

    49

    A59

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Elshout, Th.J. Rijkenstraat, het ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor 20 woningen en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Th.J. Rijkenstraat met de bijbehorende stukken liggen met ingang van 16 juni 2011 gedurende zes weken, dus tot en met 27 juli 2011, voor eenieder ter inzage.

U kunt de stukken inzien in het gemeentehuis in Drunen en Vlijmen en in de bibliotheek in Heusden. Dit kan tijdens openingstijden. Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden is raadpleegbaar en wordt beschikbaar gesteld via onze website www.heusden.nl onder het kopje actueel/bestemmingsplannen.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent de ontwerpbesluiten naar voren brengen bij de gemeenteraad van Heusden. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad, Postbus 41, 5240 AA Vlijmen. Indien u mondeling wilt reageren, kunt u voor een afspraak contact opnemen met mevrouw A. te Brake, telefoonnummer (073) 513 17 89.

Vlijmen, 7 juni 2011

Naar boven