Vastgesteld bestemmingsplan Haverkamp

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 28 april 2011 het bestemmingsplan Haverkamp gewijzigd heeft vastgesteld.

Het terrein Haverkamp is gelegen tussen de Harderwijkerweg, de Stationslaan, de Westerlaan en de Winckelweg in Nunspeet. Genoemd bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van het terrein van de oude Lidl en het conserverend bestemmen van de ontsluitingsweg en de openbare ruimte. Met ingang van woensdag 15 juni 2011 ligt voornoemd bestemmingsplan in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op de website van de gemeente Nunspeet (www.nunspeet.nl).

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen in het ontwerp-bestemmingsplan aangebracht:

  • de regels zijn aangepast, zodat in het nieuwe gebouw op de oude Lidl-locatie twee kleine appartementen in plaats van één groot appartement binnen hetzelfde bouwvlak gerealiseerd kunnen worden;

  • de monumentale en beeldbepalende bomen zijn als Groen bestemd en de regels en verbeelding zijn overeenkomstig aangepast;

  • de doorverwijzingen in artikel 3.2.1, 3.2.2 en 4.2.1 zijn in de regels correct opgenomen;

  • de toelichting van het akoestisch onderzoek is aangepast.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend, dan wel door een belanghebbende aan wie niet verweten kan worden dat hij/zij niet tijdig een zienswijze ingediend heeft. Tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad zijn aangebracht, kan een belanghebbende beroep instellen. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degene die beroep instelt, kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer A.M. Kleine Staarman van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via doorkiesnummer (0341) 25 94 22.

Naar boven