Ontwerpbestemmingsplan ‘Hart van Dirksland’ en ‘ontwerpomgevingsvergunningen Hart van Dirksland’

Burgemeester en wethouders van Dirksland maken op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 20 juni 2011 gedurende zes weken (dus tot en met 31 juli 2011) voor eenieder ter inzage ligt: het ontwerpbestemmingsplan Hart van Dirksland inclusief de aanverwante gecoördineerde omgevingsvergunningen.

Het ontwerpbestemmingsplan Hart van Dirksland heeft betrekking op het gebied aan het Achterdorp, en de hoek van de Burgemeester C. Zaaijerlaan in Dirksland. Hier worden een gezondheidscentrum en andere maatschappelijke voorzieningen gerealiseerd in combinatie met woningbouw. Het plangebied ligt grotendeels in de oude dorpskern, op de hoek van de Burgemeester C. Zaaijerlaan en het Achterdorp. Aan de noordzijde grenst het plangebied aan de achterzijde van de percelen Stationsweg 1 tot en met 15. Vervolgens vormen de percelen aan de Kattewacht de begrenzing. Het perceel Burgemeester C. Zaaijerlaan 6 vormt de zuidwestelijke begrenzing van het plangebied.

Het woningbouwprogramma voorziet zowel in eengezinswoningen als in appartementen. In het plan zijn 14 eengezinswoningen opgenomen, waarbij uitgangspunt is dat 7 woningen in de huursector en 7 woningen in de koopsector worden gerealiseerd. De doelgroep voor deze woningen vormen starters op de woningmarkt. In samenhang met de maatschappelijke functies worden appartementen gerealiseerd. Het plan voorziet in 15 huur- en 8 koopappartementen.

De gemeenteraad besloot op 26 mei 2011 om op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening dit project aan te wijzen als een project waarbij coördinatie wenselijk is. Dit betekent dat de procedure van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen gezamenlijk worden voorbereid.

De ontwerpomgevingsvergunningen voor het oprichten van 23 appartementen in samenhang met de maatschappelijke functies (Blok A) en het oprichten van 14 starterswoningen (Blok B) liggen gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. De ontwerpomgevingsvergunning voor Blok A voorziet tevens in de sloop van de bestaande bebouwing.

Het ontwerpbestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, regels, verbeelding en bijlagen) en de ontwerpomgevingsvergunningen liggen met ingang van 20 juni 2011 gedurende bovengenoemde periode op werkdagen ter inzage op het gemeentehuis, Voorstraat 15 te Dirksland. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur en verder uitsluitend op afspraak. Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunningen zijn in pdf formaat, inclusief bijlagen, ook te zien op de gemeentelijke website: www.dirksland.nl

Vanaf 1 januari 2010 is het digitale bestemmingsplan het rechtsgeldige bestemmingsplan. U kunt het digitale bestemmingsplan ‘Hart van Dirksland’ bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpomgevingsvergunningen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden ingediend bij de gemeenteraad (postbus 10, 3247 ZG Dirksland). Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, dan kunt u hiervoor een afspraak maken via de sector ruimtelijke zaken via telefoonnummer (0187) 60 80 80

Naar boven