Ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding sportpark Hooge Mierde’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken, op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding sportpark Hooge Mierde’ met ingang van dinsdag 14 juni 2011 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan vloeit voort uit de herinrichting van sportpark De Leeuwerik in Hooge Mierde. Deze herinrichting leidt tot een upgrading van de voorzieningen op het sportpark. Als gevolg van de herinrichting is op het huidige sportpark geen ruimte meer voor het gilde. Om het gilde opnieuw ruimte te bieden, moet het sportpark uitgebreid worden. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in deze uitbreiding. Op het nieuwe terrein krijgt het gilde de beschikking over een kleine accommodatie van ongeveer 40 m2 en vier schutsbomen.

Voorontwerp

Wij hebben eerder geen voorontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. Wel hebben wij vooroverleg gevoerd met verschillende overleginstanties. Wij hebben de reactie van Waterschap De Dommel verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van dinsdag 14 juni 2011 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage en is raadpleegbaar:

  • op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • op de gemeentelijke website www.reuseldemierden.nl (plannen en projecten – bestemmingsplannen) en

  • in het gemeentehuis (centrale hal van het gemeentehuis). Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.30 uur en op dinsdag tot 19.00 uur.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op: www.reuseldemierden.nl (plannen en projecten – bestemmingsplannen). Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1667.BPHMsport2007-ON01.

Zienswijzen

Het is voor iedereen mogelijk om gedurende de termijn van inzage, dus tot en met maandag 25 juli 2011, schriftelijk een zienswijze over het bestemmingsplan naar voren te brengen door een brief te sturen aan de gemeenteraad van Reusel-De Mierden, postbus 11, 5540 AA Reusel. Het is ook mogelijk om binnen deze termijn een zienswijze mondeling kenbaar te maken. Het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk door het maken van een afspraak met mevrouw M. Verkooijen van de afdeling Ruimte. Er wordt een kort verslag gemaakt van de mondelinge zienswijze.

Stopzetting eerdere terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan

Op 3 juni 2011 hebben wij via de Staatscourant en D’n Uitkijk bekendgemaakt dat het ontwerpbestemmingsplan met ingang van maandag 6 juni gedurende zes weken ter inzage ligt. Deze bekendmaking bevatte een fout. Om deze reden beëindigen wij deze eerder gestarte zienswijzenprocedure voor dit ontwerpbestemmingsplan en leggen wij het ontwerpbestemmingsplan met ingang van dinsdag 14 juni opnieuw gedurende zes weken ter inzage.

Vragen

Ook voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. Verkooijen, telefonisch bereikbaar op 0497-650 608.

Reusel, 10 juni 2011

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden,

de secretaris,

L.J.M. Bertens.

De burgemeester (wnd),

J.M.P.J. van Gorp-van de Ven.

Naar boven