Ontwerpprojectbesluit om de vestiging van een winkel van winkelketen ‘Action’ aan de Prado 1 mogelijk te maken

Burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel maken bekend dat volgens afdeling 3.4. Awb en artikel 3.11.lid 1 Wro het ontwerpprojectbesluit om de vestiging van een winkel van winkelketen ‘Action’ aan de Prado 1 ter inzage wordt gelegd.

Toelichting

Door het nemen van voornoemd projectbesluit moet de vergroting van de winkelruimte (circa 300m2) en het aanleggen van 9 nieuwe en 12 vervangende parkeerplaatsen mogelijk worden gemaakt.

Het perceel Prado 1 is bestemd voor ‘Buurtvoorzieningen – woondoeleinden’ (Bestemmingsplan ‘Schollevaar’ en ‘Schollevaar herziening II’). Op grond hiervan zijn detailhandel en parkeervoorzieningen toegestaan. De realisatie van de uitbreiding en de parkeervoorzieningen zijn echter in strijd is met het ter plaatse geldende bestemmingsplan, omdat hier slechts sprake is van een globale, niet uitgewerkte bestemming. Gelet op de leeftijd van het bestemmingsplan ligt uitwerking van dit plan niet meer in de rede.

Wettelijk overleg

Het ontwerpprojectbesluit is in het kader van het wettelijk overleg om een reactie toegezonden aan onder andere Gedeputeerde Staten, de Inspectie VROM en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Inzage

De bouwaanvraag tevens zijnde een verzoek tot het nemen van een projectbesluit (ingevolge artikel 46, lid 3 Woningwet) als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening en de daarbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 9 juni 2011 tot en met woensdag 20 juli 2011 gedurende de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage in het informatiecentrum aan de Rivierweg 111. Ook kunt u deze stukken raadplegen op de gemeente website: www.capelleaandenijssel.nl of op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Binnen de termijn van ter inzage legging (vanaf donderdag 9 juni 2011 tot en met woensdag 20 juli 2011) kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling een zienswijze over het plan kenbaar maken bij ons college van burgemeester en wethouders, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.

Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kan contact op worden genomen met mevrouw T. Clementina-Bricen (telefoonnummer: 28 48 762).

Tevens kunt u gedurende die periode voor het indienen van uw reactie gebruik maken van het reactieformulier op de website.

De ingekomen zienswijzen betrekken wij bij de besluitvorming tot vaststelling van het projectbesluit.

Informatiebijeenkomst

Op maandag 20 juni 2011 is er van 19.30 uur tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst in jongerenaccommodatie ’t Stip aan de Loevre 31.

We willen u tijdens deze avond informatie geven over het bouwplan en de te volgen procedure.

Vragen

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag, dan kunt u terecht bij mevrouw T. Clementina-Bricen, telefoon: 010-2848762.

8 juni 2011

Naar boven