Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 6 juni 2011, nr. 213129, houdende wijziging van de Regeling LNV-subsidies

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

Gelet op de artikelen 2, 4 en 7 van de Kaderwet LNV-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling LNV-subsidies wordt als volgt gewijzigd:

Na artikel 2:73 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 2:73a extra verlenging looptijd

  • 1. In zoverre in afwijking van artikel 2:73, eerste lid, aanhef en onderdeel b, kan de kredietinstelling de looptijd van de lening, waarvoor de Minister onder de voorwaarden van deze paragraaf een garantstelling heeft verstrekt, met ten hoogste drie jaar verlengen, mits:

    • a. de totale looptijd van de regeling daarmee niet meer dan twee en twintig jaar bedraagt, en

    • b. verlenging noodzakelijk is in verband met betalingsmoeilijkheden van de landbouwonderneming die zijn opgetreden als gevolg van de recente uitbraak van de EHEC-bacterie in Noord-Duitsland.

  • 2. Het eerste lid is niet van toepassing op garantstellingen als bedoeld in artikel 2:80, vierde lid.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

H. Bleker.

TOELICHTING

Als gevolg van de recente uitbraak van de EHEC-bacterie in Noord-Duitsland kunnen – als gevolg van slechte marktontwikkeling voor tuinbouwproducten – met name tuinbouwondenemers in ernstige betalingsmoeilijkheden komen. Om die reden wordt de garantiemodule van de Regeling LNV-subsidies voor investeringen aangepast. Ingevolge deze aanpassing is het kredietinstellingen toegestaan om de looptijd van leningen voor investeringen – waarvoor garantie is verleend – met maximaal drie jaar (in plaats van de twee jaar) te verlengen. Hiervoor is een nieuw artikel 2:73a in de Regeling LNV-subsidies ingevoegd.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

H. Bleker.

Naar boven