‘Ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Herpen − 2011’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van Oss maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en op grond van de Wet geluidhinder bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Herpen − 2011’ en het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde met bijbehorende stukken gereed zijn. Zienswijzen kunnen nu ingediend worden.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Er is gestart met de herziening van de bestemmingsplannen die gelden voor de kom van Herpen. De huidige bestemmingsplannen zijn verouderd en voldoen inhoudelijk niet meer aan de eisen die aan een actueel bestemmingsplan worden gesteld. Naast de actualisering worden in dit bestemmingsplan ook een aantal nieuwe ontwikkelingen meegenomen.

Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de A50 en het plangebied Wilgendaal. Aan de noordzijde is de plangrens gelijk gelegd aan de Hertogswetering en de perceelsgrenzen van de woningen aan Wilgendaal en Waterstraat. Aan de oost- en zuidzijde vormen de perceelsgrenzen van de woningen aan respectievelijk Binnenstraat, Buitenstraat, Kruisstraat, Oude Molenweg en Heiweg de grens van het plangebied. Woningbouwontwikkeling Wilgendaal is buiten het plangebied gelaten omdat hiervoor recent een bestemmingsplan is vastgesteld.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om op grond van de Wet geluidhinder voor een woning in de Aalstvoorstestraat een hogere waarde vast te stellen voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting van de gevels. Dit vanwege wegverkeerslawaai.

Inzage en termijn

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde met bijbehorende stukken liggen met ingang van 16 juni 2011 gedurende zes weken, dus tot en met 27 juli 2011, voor iedereen ter inzage en zijn raadpleegbaar:

  • op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • op de gemeentelijke websites www.oss.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen-oss.nl;

  • bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss, geopend van maandag tot met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op: http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPkomherpen2011-ON01.

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Het is voor iedereen mogelijk om gedurende genoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren te brengen. Dit kan door een brief te sturen aan de gemeenteraad van Oss, t.a.v. de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Landelijk gebied, Postbus 5  5340 BA Oss, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Kom Herpen − 2011’.

Zienswijzen ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde

Gedurende de periode van tervisielegging kan een belanghebbende schriftelijk een zienswijze indienen over het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde bij burgemeester en wethouders van Oss, t.a.v. de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Landelijk gebied, Postbus 5, 5340 BA Oss, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde ontwerpbestemmingsplan Kom Herpen − 2011’.

Mondelinge zienswijze

Het is ook mogelijk om binnen deze termijn mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Landelijk gebied, telefoon [0412] 629911.

Naar boven