Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied 2007, 1e partiële herziening

Vanaf 15 juni 2011 ligt het op 30 mei 2011door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied 2007, 1e partiële herziening zes weken lang ter inzage. Dit gebeurt op grond van artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening. Iedereen kan het plan inzien bij de publieksbalie in het stadhuis.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de volgende percelen:

  • 1. Het perceel Oldenzaalsedijk 20 (Erve Huiskes); het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een educatief informatiepunt met schaapskooi en een bedrijfswoning.

  • 2. Het perceel Oude Almeloseweg 13 (Erve Hulsbeek); het bestemmingsplan voorziet in de uitbreiding van het hotel (bestemming horeca).

  • 3. Een perceel gelegen tussen de Grondmanstraat en de Ossenmaatstraat (terrein Enexis); het bestemmingsplan voorziet in de uitbreiding van het trafostation en een groensingel.

  • 4. Het terrein gelegen op de hoek van de Schipleidelaan en de Bornsedijk; het bestemmingsplan voorziet in het vastleggen van het bestaande aantal woningen.

  • 5. Het perceel Tankenbergstraat 1 (aannemersbedrijf Segerink); het bestemmingsplan voorziet in de nadere specificatie van de bedrijfsbestemming.

  • 6. Het perceel Beldhuismolenweg 4; het bestemmingsplan voorziet in een gewijzigde situering van het te bouwen kantoorgebouw.

De bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen hebben betrekking op het terugbrengen van de belemmerde strook van een in het plangebied gelegen gastransportleiding van vijf naar vier meter en de vergroting van de bebouwde oppervlakte binnen de bestemming horeca van 1.000 tot 1.200 m2.

Inzagetermijn

Vanaf 15 juni 2011 kunnen belanghebbenden beroep instellen. Dat kan alleen als zij een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs geen zienswijze kenbaar konden maken. Daarnaast kunnen belanghebbenden beroep instellen die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen. Beroep instellen kan tot en met 26 juli 2011 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Verder kunnen belanghebbenden de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Als dit wordt gevraagd binnen de beroepstermijn van zes weken, dan wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort tot er een beslissing is genomen over het verzoek om voorlopige voorziening.

Bestemmingsplan bekijken

Het bestemmingsplan is te raadplegen via www.oldenzaal.nl/bestemmingsplannen. Daarnaast kunt u het plan bekijken via http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0173.BP16034-va01.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.oldenzaal.nl/imro2008/NL.IMRO.0173.BP16034-va01.

Oldenzaal, 14 juni 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal,

de secretaris,

H.W. van Rinsum.

De burgemeester,

L.V. Elfers.

Naar boven