Projectbesluit Hoogstraat 45-47

Burgemeester en wethouders van Schiedam maken bekend dat zij op 31 mei 2011 een projectbesluit en reguliere bouwvergunning hebben verleend voor het geheel veranderen van winkels en woonhuis op het adres Hoogstraat 45-47 te Schiedam.

Aanleiding en plangebied

Bouwvergunning is gevraagd voor het geheel veranderen van winkels en woonhuis op het adres Hoogstraat 45-47 te Schiedam. Het bouwplan voldoet niet aan het bestemmingsplan ‘Binnenstad 2003’ omdat het realiseren van een derde bouwlaag en het bebouwen van het erf niet is toegelaten. Om het bouwplan mogelijk te maken is een projectbesluit als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening vereist. De bevoegdheid een projectbesluit te nemen is bij besluit van de gemeenteraad van 1 juli 2010 gedelegeerd aan het college van burgemeester en wethouders.

Ter inzage

Het projectbesluit, de reguliere bouwvergunning en de bijbehorende stukken liggen vanaf 15 juni 2011 gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van de Stadswinkel in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. De Stadswinkel is van maandag tot vrijdag zonder afspraak geopend van 9:00 tot 13:00 uur. Met afspraak is de Stadswinkel op maandag, woensdag en donderdag geopend van 14:00 tot 20:00 uur en op vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur. Het projectbesluit en de bijbehorende stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via www.schiedam.nl.

Tegen het projectbesluit en de reguliere bouwvergunning kan gedurende de termijn van terinzagelegging door een belanghebbende schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Sector Bestuursrecht van de Rechtbank Rotterdam, postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam. Aanvullend kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven