Besluit hogere grenswaarde verkeers- en industrielawaai voor 20 woningen in het buitengebied van de gemeente Landerd

De gemeente Landerd heeft een bestemmingsplan opgesteld voor overwegend woningbouw in het kader van de BIO regeling (Buitengebied in ontwikkeling) in het buitengebied van de gemeente Landerd.

Hogere grenswaarde geluid

In het bestemmingsplan ‘Buitengebied Landerd, eerste ontwikkelplan 2011’ zijn berekeningen opgenomen van de geluidsbelasting op de gevels van de te realiseren woningen. Uit deze berekeningen blijkt dat niet alle woningen voldoen aan de wettelijke voorkeurswaarde van 48 dB. De Wet geluidhinder (Wgh) biedt de mogelijkheid om voor deze woningen een hogere waarde vast te stellen. Het college van burgemeester en wethouders van Landerd hebben in de vergadering van 31 mei 2011 besloten hogere waarden voor wegverkeerslawaai en industrielawaai ten behoeve van geluidsgevoelige functies binnen het bestemmingsplan ‘Buitengebied Landerd, eerste ontwikkelplan 2011’ vastgesteld.

Voor een overzicht van de betreffende locaties met daarbij aangegeven de hogere waarde(n) en de geluidsbronnaam wordt verwezen naar de besluiten.

Tervisielegging besluiten

De besluiten hogere waarde Wgh en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 11 juni 2011, gedurende zes weken, ter inzage tijdens kantooruren tussen 09.00 uur en 12.00 uur of op afspraak bij de afdeling VROM, Kerkstraat 39 te Zeeland. De besluiten kunt u ook inzien op de gemeentelijke website www.landerd.nl.

Belanghebbenden kunnen binnen de gestelde termijn schriftelijk beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven