Vaststelling bestemmingsplan ‘Binnenstad herziening 1 − 2010’

Burgemeester en wethouders van Schoonhoven maken op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 28 april 2011 het bestemmingsplan ‘Binnenstad herziening 1 − 2010’ heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in een regeling voor terrassen bij horecagelegenheden in de binnenstad en in een correctie van foutieve verwijzingen in artikel 31 van de voorschriften van het bestemmingsplan Binnenstad.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn bij de vaststelling wijzigingen aangebracht. Deze zijn vermeld in de bij het raadsbesluit behorende Nota zienswijzen en wijzigingen.

Ter inzage

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 15 juni 2011 gedurende 6 weken ter inzage in het stadhuis bij de afdeling Vrom, Haven 37, Schoonhoven. De stukken zijn ook te raadplegen via www.schoonhoven.nl → Wonen en Ondernemen → bestemmingsplannen → bestemmingsplannen Binnenstad.

Beroep

Tegen het besluit van de raad tot vaststelling van genoemd bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door belanghebbenden die tijdig tegen het ontwerpbestemmingsplan hun zienswijze naar voren hebben gebracht bij de raad dan wel kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest en door degenen die niet kunnen instemmen met de door de raad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn – naast het instellen van beroep – een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Schoonhoven, 14 juni 2011

Naar boven