Verleende (Uitgebreide) Omgevingsvergunningen

Burgemeester en wethouders van Dantumadiel hebben een omgevingsvergunning verleend voor:

  • Het slopen van de bestaande woning;

  • Het bouwen van een twee onder één kap woning;

  • Het veranderen van het bestaande hok

op het perceel Dokkumerloane 8 en 8a in Wâlterswâld.

Omdat de aanvraag in strijd is met het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied 1998, deelplan Wouterswoude-Noord’ kan er niet zonder meer een omgevingsvergunning worden verleend. Het college heeft op grond van artikel 2.12, lid 1 sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht afgeweken van het bestemmingsplan.

Het besluit ligt met ingang van donderdag 16 juni 2011 gedurende zes weken bij de receptie op het gemeentehuis te Damwâld ter inzage. Het besluit is voorbereid met toepassing van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Dit betekent dat belanghebbenden binnen 6 weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een gedagtekend, ondertekend en gemotiveerd beroepschrift tegen het besluit kunnen indienen bij de rechtbank Leeuwarden, sector Bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA Leeuwarden.

Er is geen zienswijze tegen het ontwerpbesluit ingediend. Dit betekent dat er alleen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen, dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tegen het ontwerpbesluit zienswijzen naar voren te brengen.

Een beroepschrift schort de inwerkingtreding van dit besluit niet op. Desgewenst kan daartoe bij de Voorzitter van de rechtbank een schorsingsverzoek worden ingediend als er sprake is van een spoedeisend belang.

Damwâld, 15 juni 2011

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel,

A. Aalberts,

burgemeester.

A.J.H.M. Stierhout,

secretaris.

Naar boven