Vaststelling bestemmingsplan Heierkerkweg (bedrijventerrein Greenpark)

De gemeenteraad van Venlo heeft in zijn vergadering van 25 mei 2011 het bestemmingsplan Bosgebied Heierkerkweg vastgesteld (artikel 3.1 en 3.8 Wet ruimtelijke ordening). Behoudens een kleine tekstuele wijziging in de toelichting, is het plan ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De ingediende zienswijze is ongegrond verklaard.

Het bestemmingsplan behelst een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan ‘Floriade/Greenpark’, voor wat betreft de gronden ten zuiden van de Heierkerkweg, tussen de Venrayseweg en de Heierhoeveweg, nabij het beheerterrein van de Floriade. Hier vindt een wisseling plaats tussen de bestemmingen Natuur (bos) en Bedrijventerrein. Door deze wisseling ontstaat een logischere verkaveling dan de in het bestemmingsplan ‘Floriade/Greenpark’ opgenomen verkaveling die was gebaseerd op de feitelijke situatie en het eerdere bestemmingsplan. Het bedrijfsperceel kan doelmatiger worden ingevuld en de natuurbestemming wordt robuuster omdat deze minder versnipperd is.

Het vaststellingsbesluit ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 16 juni 2011 gedurende zes weken (tot en met 27 juli 2011) ter inzage in de Stadswinkel Venlo (receptie/centrale balie) aan de Prinsessesingel 30 te (5911 HT) Venlo. Het bestemmingsplan kan ook worden geraadpleegd via www.venlo.nl (via Wonen en Milieu, Structuurvisies) en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het vaststellingsbesluit ter inzage ligt, op grond van het bepaalde in artikel 8.2 Wet ruimtelijke ordening schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Venlo, 15 juni 2011

Naar boven