Vooraankondiging en inspraak voorontwerpbestemmingsplan ‘Deurne Paardenwereld’

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro), geven burgemeester en wethouders van Deurne hierbij kennis van het voornemen om het bestemmingsplan ‘Deurne Paardenwereld’ voor te bereiden.

Het gebied waarop het bestemmingsplan betrekking heeft, omvat het huidige terrein van Helicon NHB aan de Bruggenseweg 11, 11b en 11c te Deurne. Ook de percelen gelegen achter de Bruggenseweg 13 en 15 maken deel uit van de beoogde ontwikkeling. Globaal zijn deze gronden gelegen tussen het bospad Klein Bruggen en de beek de Vlier, tot aan het perceel van Klein Bruggen 6.

Het nieuwe bestemmingsplan beoogt op dit terrein een opleidings- kennis- en expertisecentrum op paardengebied te maken op Europees niveau. Hiervoor wordt toevoeging van aan paarden en paardensport gerelateerde bedrijven mogelijk gemaakt, maar ook een tweetal gebouwen ten behoeve van studentenhuisvesting. Daarnaast zal het gebied gaan functioneren als recreatieve poort voor de aansluitende omgeving.

Het voorontwerp en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf vrijdag 10 juni 2011 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage bij het klantcontactcentrum in het gemeentehuis van Deurne, Markt 1 in Deurne.

Daarnaast staan het voorontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken op www.deurne.nl → bestemmingsplannen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een inspraakreactie op het plan indienen.

Inspraakavond

Ook wordt er op 21 juni 2011 van 20.00–22.00 een informatieavond gehouden op het terrein van Helicon, Bruggenseweg 11b te Deurne. Tijdens deze avond wordt een toelichting gegeven op de inhoud van het bestemmingsplan en is er gelegenheid het voorontwerpbestemmingsplan in te zien.

Er is geen aanleiding om bij de voorbereiding van dit bestemmingsplan een onfhankelijke instantie in de gelegenheid te stellen advies uit te brengen. Wel wordt, met inachtneming van artikel 3.1.1 Bro overleg gepleegd met onder andere de provincie Noord-Brabant, de VROM inspectie en het waterschap Aa en Maas.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het klantcontactcentrum van de gemeente Deurne.

Naar boven