Vaststelling bestemmingsplan ‘Oploseweg 9a’ en ‘Laageindsedijk 24a’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 26 mei 2011 de bestemmingsplannen ‘Oploseweg 9a’ en ‘Laageindsedijk 24a’ ongewijzigd hebben vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Oploseweg 9a’ heeft betrekking op een initiatief van een agrariër die zijn bedrijf wil beëindigen. In ruil voor het verwijderen van de agrarische opstallen wordt de mogelijkheid geboden om twee woningen op te richten ter hoogte van de Oploseweg 9a te Overloon. Daarnaast wordt een perceel in het Maasheggengebied ter hoogte van Beugen omgezet naar een ‘natuur’-bestemming. Het bestemmingsplan ‘Laageindsedijk 24a’ heeft betrekking op een initiatief van een agrariër die zijn bedrijf wil beëindigen. In ruil voor het verwijderen van de agrarische opstallen wordt de mogelijkheid geboden om twee woningen op te richten ter hoogte van Laageindsedijk 24a te Rijkevoort. Daarnaast zal een perceel in het Maasheggengebied ter hoogte van Oeffelt worden omgezet naar een ‘natuur’-bestemming.

Met ingang van 15 juni 2011 liggen beide bestemmingsplannen en de bijbehorende stukken gedurende zes weken tijdens openingsuren ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1. De bestemmingsplannen met bijbehorende stukken zijn ook te raadplegen op www.boxmeer.nl onder het kopje actueel/bekendmakingen/algemeen. Ook kunt u het bestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen beide besluiten tot vaststelling van de bestemmingsplannen kan tot en met 26 juli 2011 bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan of kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Een beroepschrift wordt gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beide vaststellingsbesluiten treden in werking op 27 juli 2011, tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven