Uitwerkingsplan ‘De Blaricummermeent Werkdorp, Uitwerkingsplan Blaricummermeent Deelplan Hoofdplanstructuur’

Burgemeester en wethouders van Blaricum maken, ter voldoening aan artikel 3.6 en 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerp van het uitwerkingsplan ‘De Blaricummermeent Werkdorp, Uitwerkingsplan Blaricummermeent Deelplan Hoofdplanstructuur’ voor eenieder ter inzage ligt.

Inhoud

De gemeenteraad heeft op 16 mei 2007 het bestemmingsplan Blaricummermeent Werkdorp vastgesteld. Dit is een globaal bestemmingsplan met uitwerkingsplicht voor de deelplannen met woningen, het deelplan bedrijvenpark en de hoofdplanstructuur.

De hoofdplanstructuur bestaat uit de hoofdinfrastructuur, de groenstructuur, de waterstructuur en de kunstwerken. Het uitwerkingsplan maakt de onderdelen van de hoofdplanstructuur die uitwerkingsplichtig zijn mogelijk. Met name gaat het dan om de gebiedsontsluitingswegen, het lineair park, de rivier, de bruggen en de stuw. Het plangebied hoofdplanstructuur is in het vigerend bestemmingsplan bestemd als ‘Woongebied uit te werken’ (WGuw1/WGuw2), alsmede ‘Bedrijfsdoeleinden uit te werken’ (Buw).

De basisregels zijn vastgelegd in het door de gemeenteraad vastgestelde globale bestemmingsplan Blaricummermeent Werkdorp. Het uitwerkingsplan is een nadere detaillering van het globale bestemmingsplan en is gebaseerd op het Kwaliteitshandboek Hoofdplanstructuur. Het Kwaliteitshandboek beschrijft het plan voor De Blaricummermeent en de voornoemde onderdelen die samen de hoofdplanstructuur vormen en is op haar beurt een uitwerking van het in 2005 vastgestelde Masterplan De Blaricummermeent.

Inzage

Het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken ligt vanaf dinsdag 14 juni 2011 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Bouwen en Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 te Eemnes. U kunt hier terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Tevens zijn te stukken te raadplegen via de www.ruimtelijkeplannen.nl. Op de gemeentelijke website (www.blaricum.nl) vind u een link.

U kunt gedurende de ter inzage termijn schriftelijk een reactie indienen bij burgemeester en wethouders van Blaricum, Postbus 71, 3755 ZH Eemnes, onder vermelding van ‘Uitwerkingsplan Blaricummermeent Deelplan Hoofdplanstructuur’.

Naar boven