Ontwerpbestemmingsplan ‘Zeist Centrum e.o.’

Burgemeester en wethouders van Zeist maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Zeist Centrum e.o.’ met ingang van 9 juni 2011 gedurende zes weken ter inzage ligt bij de informatiebalie in de Publiekshal aan Slotlaan 20 te Zeist.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan digitaal raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website: www.zeist.nl → Wonen en leven → Plannen en projecten.

Het plangebied omvat het kernwinkelgebied van de kern Zeist, alsmede bijbehorende voorzieningen (het gemeentehuis, politiebureau, etc.) en aangrenzende woongebieden.

Het plangebied wordt begrensd door de Krakelingweg in het noorden en de woningen aan de Prof. Lorentzlaan, de Laan van Beek en Royen en de Driebergseweg in het oosten. De zuid(oost)grens wordt bepaald door de Blikkenburglaan. Daarna loopt de grens in noordwestelijke richting via de bestaande bebouwing aan de Waterigeweg, de Utrechtseweg, Schaerweijdelaan, Dalweg en Boulevard.

Het bestemmingsplan is betrokken in het actualisatieprogramma voor bestemmingsplannen waaraan de gemeente Zeist momenteel werkt. In dit kader heeft het plan een consoliderend karakter; de bestaande (planologische) situatie is het uitgangspunt. Alleen wanneer sprake is van ontwikkelingen die al mogelijk zijn in de geldende bestemmingsplannen en initiatieven waarvoor reeds een separate procedure is doorlopen, zijn deze in de herziening meegenomen. Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt dus uitsluitend beoogd om de planologische regelingen en bestemmingen in de bestaande en deels verouderde bestemmingsplannen ‘koud over te zetten’ naar een actueel en digitaal bestemmingsplan.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad, t.a.v. afd. Publiek & Dienstverlening/team Vergunningen, Postbus 513, 3700 AM Zeist. Voor mondelinge zienswijzen dient een afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer 14 030.

Naar boven