Ontwerpbestemmingsplan Hotel en Manege Voordorp en ontwerpbouwgunning BV 2085561 voor het bouwen van een hotel aan de Biltsestraatweg 88

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken op grond van artikel 3.31 lid 3 Wet ruimtelijke ordeningbekend dat met ingang van 9 juni 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan'Hotel en Manege Voordorp', inclusief het hieraan gerelateerde ontwerp (BV 2085561)voor het bouwen van een hotel aan de Biltsestraatweg 88 (locatie manege Groenesteyn)

Plangebied en doelstelling

Het doel van het bestemmingsplan is het planologisch juridisch mogelijk maken van de bouw van een hotel met circa 80 kamers en het verbouwen van een manege. Het plangebied is gelegen aan de rand van de Voorveldse polder, langs de Biltsestraatweg en ten zuiden van camping de Berekuil. Het plangebied heeft een oppervlakte van circa 11.000 m2 en wordt gevormd door de huidige locatie van Manege Groenesteyn en de openbare parkeerplaats.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet op de ruimtelijke ordening en de gemeentelijke Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijkertijd plaatsvindt. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast het verzoek om wijziging van het bestemmingsplan ook de omgevingsvergunning voor het bouwen van een hotel en een manegehal met bijbehorende voorzieningen gecoördineerd te behandelen.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding (plankaart), alsmede de ontwerpbouwvergunning (omgevingsvergunning), liggen met ingang van donderdag 9 juni 2011 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 20 juli 2011, ter inzage bij:

Informatie Centrum Gemeente Utrecht

  • Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00−17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

    Vanaf 4 juli tot en met 12 augustus open van 13.00 tot 17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

  • Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00−17.00 uur.

Wijkbureau Noordoost

  • F.C. Dondersstraat 1, 3572 JA Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de vakantieperiode en feestdagen kunnen de openingstijden afwijken.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien.

De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten ook aan via de gemeentelijke website, www.utrecht.nl.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of de gecoördineerde ontwerpbouwvergunning indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

De heer P.H. Meijer

Postbus 8406

3503 RK Utrecht

Zienswijzen tegen de ontwerpbouwvergunning worden door het college van burgemeester en wethouders behandeld. Wij verzoeken u in uw brief per onderdeel duidelijk te vermelden of het betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan of op de ontwerpbouwvergunning.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030-2860281) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven