Ontwerpbestemmingsplan Hoofdstraat 118 in Zuidwolde

De ontwikkeling van het bestemmingsplan voor de herinvulling van de locatie Hoofdstraat 118 in Zuidwolde is zover gevorderd dat de officiële procedure van start gaat. Burgemeester en wethouders maken de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan bekend. Dit op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Het plan

Het bestemmingsplan maakt de bouw van een appartementencomplex mogelijk met daarin ruimte voor maximaal 15 woonappartementen. Voor het nieuwe gebouw is een beeldkwaliteitplan opgesteld. Hierin zijn de stedenbouwkundige en architectonische randvoorwaarden aangegeven die waarborgen dat een goede inpassing van het appartementengebouw plaatsvindt. Het ontwerpbestemmingsplan bevat een toelichting, verbeelding en regels.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, het concept-raadsbesluit en het beeldkwaliteitplan liggen van 9 juni tot en met 20 juli 2011 ter inzage. Inzien kunt u via:

  • een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde

  • dewolden.nl, onder inwoners/bouwen en wonen/bestemmingsplannen

  • www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijze

Iedereen kan tijdens de bovengenoemde termijn bij de gemeenteraad een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan en/of het beeldkwaliteitplan. Schriftelijk kunt u dit doen via Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde. Als u mondeling uw zienswijze wilt geven, maakt u vooraf een afspraak. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling VROM, T. 14 0528.

Zuidwolde, 8 juni 2011

Burgemeester en wethouders van De Wolden.

Naar boven