Voorontwerpbestemmingsplan De Griend

Bekendmaking voornemen dat een bestemmingsplan wordt voorbereid op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening en mogelijkheid tot inspraak

Besluit ruimtelijke ordening (artikel 1.3.1 Bro)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken bekend dat voor het terrein van Kool transport aan de Jonkheer Ramweg 31 te Schalkwijkeen bestemmingsplan wordt voorbereid. Er is geen gelegenheid om zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en er wordt tevens geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Eerste resultaat van die voorbereiding betreft een voorontwerp dat opgesteld is. Op het voorontwerp kunt u wel reageren. Burgemeester en wethouders hebben het voorontwerp op 31 mei 2011 vrijgegeven voor inspraak.

Het plan

Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in een planologisch kader voor het terrein van Kool transport aan de Jonkheer Ramweg 31. Kool transport vertrekt begin 2012 uit de kern van Schalkwijk. Op het vrijkomende terrein wordt voorzien in de bouw van 10 sociale koopwoningen, 3 vrijstaande woningen en een milieu-educatiecentrum. Het opstellen van een nieuw bestemmingsplan is noodzakelijk, omdat deze ontwikkelingen binnen het huidige bestemmingsplan niet mogelijk zijn.

Waar en wanneer kunt u het voorontwerpbestemmingsplan inzien?

Het voorontwerp van het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 9 juni 2011 gedurende vier weken ter inzage in het gemeentehuis van Houten bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis aan het Onderdoor 25 te Houten. De Gemeente InGang is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.30–12.30 uur en op woensdag ook van 16.00–19.00 uur. Telefonisch is de gemeente ook bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30–17.00 uur op (030) 639 26 11.

Daarnaast is het plan te raadplegen op de website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn= NL.IMRO.0321.0190BPDEGRIEND-VOOR. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.0190BPDEGRIEND-VOOR.

Het plan wordt tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen.

Inloopavond

Op maandag 20 juni 2011 wordt een inloopavond gehouden in het Lucashuis, Jonkheer Ramweg 17 te Schalkwijk. De avond duurt van 19.30–21.00 uur. U kunt op die avond elk gewenst moment binnenlopen en vragen stellen over en opmerkingen maken op het voorontwerp van het bestemmingsplan.

Wat als u uw mening kenbaar wil maken?

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden en ingezetenen schriftelijk of mondeling een reactie over het voorontwerpplan naar voren brengen. Schriftelijke reacties dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge reacties kunnen kenbaar gemaakt worden na afspraak met dhr. Wijnekus of mevr. Den Besten van de afdeling Ruimtelijk Beleid. Zij zijn bereikbaar via het secretariaat van deze afdeling op telefoonnummer 030-63 92 611.

Vervolg

Het voorontwerpbestemmingsplan zal tevens toegezonden worden aan verscheidene instanties voor het wettelijk vooroverleg. Na de inspraak en het overleg worden de reacties gebundeld en voorzien van een gemeentelijke reactie. Het voorontwerpbestemmingsplan zal dan omgezet worden naar een ontwerpbestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan zal gepubliceerd worden en voor een periode van zes weken ter inzage liggen met de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen.

De gemeenteraad zal tenslotte het ontwerpbestemmingsplan, al dan niet gewijzigd, vaststellen.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030-63 92 611) contact opnemen met dhr. Wijnekus of mevr. Den Besten van de afdeling Ruimtelijk Beleid.

Naar boven