Ontwerpbestemmingsplan Bosrand  en ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai

Ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitplan ter inzage

Het college van de gemeente Oisterwijk maakt bekend dat ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening  het ontwerpbestemmingsplan Bosrand en het beeldkwaliteitplan met ingang van vrijdag 21 januari 2011 gedurende 6 weken, tot en met 4 maart 2011  voor iedereen ter inzage ligt. Dit ontwerp heeft betrekking op de herontwikkeling van de locatie Gemullenhoekeweg 60 te Oisterwijk,  bekend als hotel Bosrand. Na sloop van het hotel en de aanwezige bedrijfswoning zal deze locatie ontwikkeld worden als woongebied voor zes duurzame woningen, met daarnaast grote aandacht voor natuur en water zoals de als ecologische verbindingszone in te richten oever van het beekdal langs de Achterste stroom.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Bosrand en het beeldkwaliteitplan ligt vanaf vrijdag 21 januari 2011  gedurende zes weken, tot en met 4 maart 2011 voor iedereen ter inzage en kan op de volgende locaties worden ingezien:

Het plan op papier – inclusief de onderliggende stukken zoals onderzoeksrapporten – bij:

  • de Centrale Publieksbalie in het gemeentekantoor, De Lind 44 te Oisterwijk. De stukken kunnen hier elke werkdag van 08.30 uur tot 13.00 uur, op woensdag tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur worden ingezien. U kunt ook een afspraak maken voor inzage buiten kantooruren. U kunt hiervoor bellen met (013) 529 13 11.

  • Digitaal: het ontwerpbestemmingsplan Bosrand en het beeldkwaliteitplan  kan als pdf-bestand – met de onderliggende stukken zoals onderzoeksrapporten – worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.oisterwijk.nl → bouwen en wonen → plannen en projecten.

  • Het ontwerpbestemmingsplan Bosrand kan digitaal worden geraadpleegd op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl  (onderliggende stukken zijn via de gemeentelijke website te raadplegen).

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

In het plan is de bouw van nieuwe woningen mogelijk waarbij de geluidbelasting boven de voorkeursgrenswaarde van 48 dB zal uitkomen. Daarom is de gemeente van plan om een hogere grenswaarde vast te stellen vanwege de geluidhinder op bedoelde woningen. Ingevolge artikel 110c Wet geluidhinder ligt het ontwerpbesluit hogere grenswaarde met het akoestische rapport tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage van vrijdag 21 januari 2011 tot en met 4 maart 2011. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde is niet in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl, maar wel op de volgende manieren:

  • digitaal als pdf bestand op de gemeentelijke website: www.oisterwijk.nl → bouwen en wonen → plannen en projecten;

  • op papier (inclusief de onderliggende stukken) tijdens openingsuren bij de Centrale Publieksbalie in het gemeentekantoor.

Indienen zienswijzen

Iedereen kan zijn zienswijze met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan schriftelijk dan wel mondeling kenbaar maken aan de gemeenteraad.  Dit kan (bij voorkeur) schriftelijk bij de gemeenteraad van Oisterwijk, postbus 10101, 5060 GA Oisterwijk. Belanghebbenden kunnen een zienswijze met betrekking tot het ontwerpbesluit hogere grenswaarde richten aan het college van Oisterwijk, postbus 10101, 5060 GA Oisterwijk.  Een mondelinge zienswijze kunt u indienen bij medewerkers van de afdeling R&MO: mevrouw L. Kamerling, telefoonnummer (013) 529 13 11.

Het college van Oisterwijk.

Naar boven