Voorbereidingsbesluit

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 mei 2011 heeft besloten een bestemmingsplan voor te bereiden voor de verwevings- en landbouwontwikkelingsgebieden zoals opgenomen in het Reconstructieplan Salland-Twente, voor zover deze gelegen zijn binnen het plangebied van bestemmingsplan Buitengebied. Het besluit, inclusief de bijbehorende kaart waarop de betreffende gebieden zijn aangegeven, ligt vanaf 9 juni 2011 voor een termijn van zes weken voor eenieder ter inzage bij het Omgevingsplein op het gemeentehuis.

Doel van het voorbereidingsbesluit is te voorkomen dat zich ongewenste ontwikkelingen voordoen in de vorm van nieuwvestiging van intensieve veehouderijen en uitbreiding van agrarische bouwblokken voor intensieve veehouderijen voor zover hierbij niet is aangetoond dat de ontwikkeling geen overschrijding van de milieunormen veroorzaken en de gevolgen voor de volksgezondheid niet voldoende zijn gewaarborgd.

Het besluit is elektronisch te raadplegen op de gemeentelijke website www.ommen.nl , onder het menu inwoner / ruimtelijke plannen/buitengebied. Het besluit treedt in werking op donderdag 9 juni 2011. Het is niet mogelijk een inspraakreactie te geven, bezwaar te maken of beroep in te stellen tegen dit besluit. Als u nadere informatie over de stukken wenst, kunt u contact opnemen met de gemeente Ommen, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, T (0529) 45 91 78.

Naar boven