Ontwerpbestemmingsplan ‘IJsseloord 1’ ter inzage

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat

het ontwerpbestemmingsplan ‘IJsseloord 1

met ingang van 9 juni 2011 gedurende een termijn van 6 weken voor eenieder ter inzage ligt in het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerpbestemmingsplan is met ingang van 9 juni 2011 ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Daarnaast is het plan ook te raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.752-0201

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres: http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0202.752-0201

Plangebied

Het plangebied maakt onderdeel uit van de wijk Presikhaaf. De zuidgrens wordt gevormd door de Pleyroute IJsseloordweg, de westgrens door de spoorlijn Arnhem–Zevenaar, de noordgrens door de bebouwing ten zuiden van de Bethaniënstraat, de oostgrens door Het Lange Water.

Doel

Voornaamste doel is het vorige en verouderde bestemmingsplan voor dit gebied te actualiseren. De verplichting daartoe is in de Wet ruimtelijke ordening vastgelegd. Uitgangspunt daarbij is dat de bestaande (juridische) situatie wordt vastgelegd. De huidige functies en bebouwings(mogelijkheden) uit het vorige plan worden in het nieuwe bestemmingsplan opgenomen.

Daarnaast geldt dat voor het bedrijventerrein IJsseloord 1 recent een ontwikkelingsvisie opgesteld. Naar aanleiding daarvan worden in dit bestemmingsplan ook enkele ontwikkelingen opgenomen. Sommige daarvan worden rechtstreeks en sommige niet rechtstreeks, maar via gebruik van wijzigingsbevoegdheden, mogelijk gemaakt.

De ontwikkelingen, die rechtstreeks in dit bestemmingsplan mogelijk worden gemaakt, betreffen de plannen voor de vestiging van een restaurant McDonalds aan Ringoven 13 en in verband hiermee de aanleg van een extra verbindingsweg (doorsteek) tussen Vlamoven en Ringoven.

De ontwikkelingen, die niet rechtstreeks maar via gebruik van wijzigingsbevoegdheden mogelijk worden gemaakt, betreffen een toekomstige versterking van het groen blauwe raamwerk (van ecologische verbindingszones), het realiseren van een toekomstige regiorailhalte op vrijwel dezelfde plaats in het plangebied en het bepalen van een beoogde zichtlocatie in het plangebied.

Terinzagelegging

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Voor informatie over het ontwerp-bestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer R. Slippens, tel. nr.: 026-3773409 van de Dienst Stadsontwikkeling.

Arnhem, 8 juni 2011

Naar boven