Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘De Zijde-Duivenvoorde 2012’

Burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat zij het nieuwe ontwerpbestemmingsplan ‘De Zijde-Duivenvoorde 2012’ hebben opgesteld.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘De Zuide-Duivenvoorde 2012’ ligt in het stedelijk gebied van Leidschendam. Het plangebied bestaat uit de woonwijken Duivenvoorde en De Zijde en het sportpark Kastelenring in Leidschendam. Het plangebied wordt begrensd door de spoorlijn Den Haag−Amsterdam, de Tuinenlaan, het water langs de Sportparkweg, de Graaf Willem de Rijkelaan, de Heuvelweg, de Burgmeester Banninglaan en de Houtduiflaan.

Inhoud bestemmingsplan

Aanleiding voor de herziening van het bestemmingsplan is dat op grond van de Wet ruimtelijke ordening de gemeente een vastgesteld bestemmingsplan ten minste eens in de tien jaar moet herzien een aanpassen aan gewenste en noodzakelijke ontwikkelingen.

Met dit nieuwe bestemmingsplan ‘Duivenvoorde-De Zijde 2012’ wordt voor de betrokken wijken één planologisch regime geschapen, zodat er in plaats van zes verschillende bestemmingsplannen slechts één bestemmingsplannen gehanteerd kan worden. Naast het herzien van de geldende bestemmingsplannen worden eerder verleende vrijstellingen op grond van de (oude) Wet op de Ruimtelijke Ordening eveneens in dit nieuwe bestemmingsplan meegenomen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Zijde-Duivenvoorde 2012’ ligt, met ingang van vrijdag 10 juni 2011 tot en met donderdag 21 juli 2011 voor eenieder ter inzage bij het Servicecentrum Leidschendam (Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam) en het Servicecentrum Voorburg (Raadhuisstraat 47a in Voorburg).

Openingstijden:

Op afspraak:

  • beide servicecentra: maandag tot en met donderdag van 08:30 uur tot 16:00 uur;

  • beide servicecentra: vrijdag van 08:30 uur tot 12:00 uur;

  • servicecentrum Leidschendam: woensdag tot 20:00 uur;

  • servicecentrum Voorburg: donderdag tot 20:00 uur.

Zonder afspraak:

  • beide servicecentra: maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 12:00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien via de gemeentelijke website www.leidschendam-voorburg.nl en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Gedurende de hierboven genoemde periode van terinzagelegging kan eenieder (schriftelijk of mondeling) een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘De Zijde-Duivenvoorde 2012’ indienen. Schriftelijke zienswijzen dient u te richten aan de Raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg, Postbus 905, 2270 AX Voorburg. Het is niet mogelijk zienswijzen in te dienen via internet of e-mail.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw C.M.P. van Noort van de afdeling Ruimtelijk Juridisch Beleid, telefoonnummer (070) 300 90 83. De afspraak wordt ingepland op 27 juni 2011 tussen 10:00 en 12:00 uur..

Naar boven