Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Rijksweg 59–61 te Limmen’

Burgemeester en wethouders van Castricum maken als gevolg van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het bestemmingsplan ‘Rijksweg 59–61 te Limmen’gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad bij besluit van 12 mei 2011.

De gemeenteraad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan en de Crisis- en herstelwet toe te passen.

Het bestemmingsplan inclusief alle bijlagen, evenals het besluit tot vaststelling, liggen gedurende zes weken ter inzage bij de gemeentelijke locatie aan de Zonnedauw 4 in Limmen. Tevens is het plan te raadplegen op en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Doel bestemmingsplan: Het doel van onderhavig bestemmingsplan betreft het planologische mogelijk maken van de herontwikkeling van een voormalig bedrijfsperceel aan de Rijksweg 59–61 ten behoeve van woningbouw.

Begrenzing bestemmingsplan: Het plangebied wordt begrensd door de woonbebouwing aan de Molenweg ten westen, de provinciale weg N203 ten oosten, de panden Rijksweg 63 en 65 ten noorden en de bebouwing aan Rijksweg 55 en 57 ten zuiden van de planlocatie. Het planvoornemen vindt plaats op de percelen kadastraal bekend als de gemeente Limmen, sectie C, nummer 3681, 3968 en 3969.

Wijziging: De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan het appartementencomplex met een bouwlaag verlaagd. Voor een compleet overzicht van de wijzigingen verwijzen wij u naar het raadsbesluit en de Nota zienswijzen.

Beroep: Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Op deze beroepsprocedure is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing waardoor beroepsgronden in een (hoger) beroepschrift dienen te worden opgenomen en later niet meer kunnen worden aangevuld.

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat, als gevolg van het wegverkeer op de Rijksweg, een hogere geluidbelasting optreedt, dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB zoals aangegeven in de Wet geluidhinder op de nieuw geprojecteerde woningen. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom, op grond van artikel 83 jo 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vastgesteld van maximaal 61 dB.

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van de terinzagelegging tevens een beroepschrift indienen tegen het Besluit Hogere Waarde Wet geluidshinder.

Voorlopige voorziening: De werking van een besluit wordt door indiening van een beroepschrift niet opgeschort. Daarvoor kan, indien onverwijlde spoed dat vereist, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag); voorwaarde is dat tevens een beroepschrift is ingediend. Voor de behandeling van een verzoek is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie: de heer R. Van den Haak, team Bouwen, Wonen en Bedrijven, tel. 0251-661152.

Castricum, 8 juni 2011

Burgemeester en wethouders van Castricum.

Naar boven