Vaststelling bestemmingsplan ‘Ov-Knoop’

Burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maken bekend dat de gemeenteraad op 26 april 2011 het bestemmingsplan ‘OV-Knoop’ (gewijzigd) heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘OV-Knoop’ is centraal in Voorburg gelegen, direct ten westen van het oude centrum en ten noorden van de buitenplaats Hofwijck. Het plangebied wordt als volgt begrensd:

Laan van Nieuw Oosteinde, aansluiting van de Parkweg en de Prinses Mariannelaan, grenzen van de tuinen aan de Zwartelaan, Zwartepad, Westeinde, watergang tussen Park Sonnenburgh en de bebouwing Stationsplein, Prinses Mariannelaan, Westenburgstraat, Tuinluststraat, grens met de gemeente Den Haag en de Prins Bernhardlaan.

Inhoud bestemmingsplan

Voor de OV-Knoop rond station Voorburg is planvorming in voorbereiding om de verschillende modaliteiten beter op elkaar te laten aansluiten. In de in voorbereiding zijnde planvorming wordt concreet uitgegaan van het realiseren van een betere looproute tussen het oude centrum van Voorburg, het station en de Binckhorst, het realiseren van een nieuw busstation onder het Prinses Marianneviaduct en een verbeterde indeling en organisatie van het parkeerterrein onder viaduct van de A12 en de spoorlijn (Park & Ride).

Ter inzage

Het (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan ‘OV-Knoop’ met bijbehorende stukken ligt met ingang van vrijdag 10 juni 2011 tot en met donderdag 21 juli 2011 voor eenieder ter inzage bij het Servicecentrum Leidschendam (Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam) en het Servicecentrum Voorburg (Raadhuisstraat 47a in Voorburg).

Openingstijden:

Op afspraak:

  • beide servicecentra: maandag tot en met donderdag van 08:30 uur tot 16:00 uur;

  • beide servicecentra: vrijdag van 08:30 uur tot 12:00 uur;

  • servicecentrum Leidschendam: donderdag van 16:00 uur tot 20:00 uur;

  • servicecentrum Voorburg: woensdag van 16:00 uur tot 20:00 uur.

Zonder afspraak:

  • beide servicecentra: maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 12:00 uur.

Daarnaast is het vastgestelde bestemmingsplan online in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.leidschendam-voorburg.nl.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging van het vastgestelde bestemmingsplan (10 juni 2011 t/m 21 juli 2011) kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘OV-Knoop’ schriftelijk en gemotiveerd beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • degene, die op grond van artikel 3.8, eerste lid onder d., van de Wet ruimtelijke ordening tijdig een zienswijze tegen het ontwerp van dit bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen tegen het ontwerp van dit bestemmingsplan;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep uitsluitend betrekking heeft op de wijzigingen die de gemeenteraad in het plan heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

Tijdens bovengenoemde beroepstermijn kan door een beroepsgerechtigde belanghebbende tevens een schriftelijk en gemotiveerd verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan ‘OV-Knoop’ treedt in werking op de dag na afloop van de termijn van terinzagelegging/beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn, naast het indienen van een beroepschrift, ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treedt het besluit tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Naar boven