Ontwerpbestemmingsplan C100, Cypressehout te Zaandam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad maken bekend dat ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van donderdag 9 juni 2011 voor een periode van zes weken (dus tot en met woensdag 20 juli 2011) voor eenieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan C100 met bijbehorende stukken.

    Het plangebied C100 ligt aan het eind van de Cypressehout te Zaandam. Het gebied wordt, met uitzondering van de oostkant, begrensd door water. Aan de westkant ligt het Westerwindpad met daarachter het Westzijderveld. Aan de noordzijde ligt aan de andere zijde van het water de Belt, de voormalige vuilstort. Aan de zuidzijde ligt een kleinschalig woonbuurtje met woningen met twee lagen en een kap. Ten oosten van het plangebied staat een vestiging van het Regiocollege.

Het doel van dit bestemmingsplan is om een planologisch/juridisch kader te bieden voor het omvormen van het plangebied van een schoollocatie naar een gebied met een woonfunctie en om ongewenste ontwikkelingen tegen te gaan. Dit doel zal worden bereikt door de wijze van bestemmen zodanig te kiezen dat wonen aan de hedendaagse wensen wordt aangepast. Gekozen is voor een globaal bestemmingsplan met uitwerkingsplicht. Het bestemmingsplan bevordert het woon- en leefmilieu en geeft door middel van de (in een later stadium te maken) uitwerking de benodigde flexibiliteit om de woonfunctie − binnen de in het globale plan gestelde kaders − te zijner tijd nader in te vullen.

Inzage: het ontwerpbestemmingsplan C100 met bijbehorende stukken ligt op de volgende wijzen ter inzage:

  • elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • als pdf bestand, inclusief bijbehorende stukken, op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl onder het thema ‘Wonen, leven en werken’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’ en volgende;

  • bij de receptie van het gemeentehuis, Bannehof 1 te Zaandijk en bij de balie van Klantcontact Vergunningen op het Railpoint Office, Ebbehout 31 te Zaandam. Openingstijden: maandag − woensdag van 8.30 tot 16.00 uur, donderdag van 8.30–19.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Inloopbijeenkomst: Op woensdag 6 juli 2011 wordt van 19.00−21.00 uur over het ontwerpbestemmingsplan een inloopbijeenkomst georganiseerd in het schoolgebouw van het Regiocollege dat nu nog op de toekomstige woonlocatie staat, adres: Cypressehout 100 te Zaandam.

U kunt hier het ontwerpbestemmingsplan inzien en vragen stellen aan de aanwezige ambtenaren.

Zienswijze: Gedurende bovengenoemde periode van inzage kan iedereen, naar keuze mondeling of schriftelijk, zijn zienswijze over het ontwerp kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen moeten gestuurd worden naar de gemeenteraad van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan C100’. Er kunnen géén schriftelijke zienswijzen per e-mail ingediend worden. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met dhr. N. Kippers, afdeling bestemmingsplannen of dhr. G.P. Vos, afd. Inverdan van de gemeente Zaanstad, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 075.

Zaandijk, 31 mei 2011

Burgemeester en wethouders van Zaanstad.

Naar boven