Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Ter Aardseweg 3’

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Ter Aardseweg 3’ ligt overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.1 juncto art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, vanaf 10 juni 2011 gedurende zes weken ter inzage.

Aan de Ter Aardseweg 3 is Haveman Hoveniers (een hoveniersbedrijf annex kwekerij) gevestigd. In de afgelopen jaren is een aantal gebouwen geplaatst dat niet in overeenstemming is met het geldende bestemmingsplan. Exploitant van het hoveniersbedrijf wenst daarnaast de bestaande bedrijfswoning en bestaande schuur te vervangen.

Voorliggend bestemmingsplan voorziet in de legalisering van de illegale bedrijfsbebouwing en nieuwbouw van een bedrijfswoning en schuur. De doeleindenomschrijving van de bestemming ‘Bedrijf-Tuincentrum’ is verruimd door tevens een tuincentrum (ondergeschikt aan het hoveniersbedrijf) mogelijk te maken.

In de toelichting van het bestemmingsplan zijn de resultaten van de ruimtelijk Inhoud bestemmingsplan en begrenzing plangebiedrelevante onderzoeken weergegeven. Daaruit volgt dat er vanuit deze ruimtelijk relevante aspecten geen belemmeringen zijn voor het in procedure brengen van dit bestemmingsplan.

Waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 10 juni 2011 gedurende zes weken ter inzae bij de balie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis, Noordersingel 33. U kunt de stukken gedurende de reguliere openingstijden inzien. Ook kunt het plan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl..

Hoe kunt u inspreken?

Gedurende voornoemde termijn wordt iedereen de mogelijkheid geboden naar keuze schriftelijk dan wel mondeling zienswijze over het ontwerpplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 30018, 9400 RA te Assen. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken, telefoon 0592-366911. U kunt uw zienswijzen tegenover een afvaardiging van de gemeenteraad mondeling toelichten.

Naar boven