Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 27 mei 2011, nr. WJZ/303114 (2772), houdende de wijziging van Regeling bevoegdheid basisonderwijs voor buitenlandse diploma’s in verband met de nieuwe staatsrechtelijke positie van Bonaire, Sint Eustatius en Saba als openbaar lichaam binnen Nederland

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 3, derde lid, van de Wet op het primair onderwijs en artikel 3, derde lid, van de Wet primair onderwijs BES;

Besluit:

ARTIKEL I. WIJZIGING VAN DE REGELING

De Regeling bevoegdheid basisonderwijs voor buitenlandse diploma’s wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

1. De definitiebepaling van ‘WBO’ vervalt.

2. In de definitiebepaling van ‘basisschool’ wordt ‘in de zin van de Wet op het basisonderwijs’ vervangen door: als bedoeld in de Wet op het primair onderwijs.

3. Na de definitiebepaling van ‘basisschool’ wordt een definitiebepaling ingevoegd, luidende:

school: school voor basisonderwijs als bedoeld in de Wet primair onderwijs BES;.

B

In artikel 2 wordt ‘als bedoeld in artikel 9, eerste lid, van de WBO aan basisscholen’ vervangen door: , als bedoeld in artikel 9, eerste lid, van de Wet op het primair onderwijs aan basisscholen en tot het geven van onderwijs als bedoeld in de artikelen 11, eerste lid, en 12, eerste lid, van de Wet primair onderwijs BES aan scholen.

C

In de artikelen 3 en 4 wordt ‘basisscholen’ telkens vervangen door 'basisscholen of scholen' en wordt ‘basisschool’ telkens vervangen door: basisschool of school.

ARTIKEL II. INWERKINGTREDING

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 augustus 2011.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart.

TOELICHTING

Met de onderhavige wijziging is de regeling zoals deze in het Europese deel van Nederland geldt ook van toepassing op scholen voor basisonderwijs in Caribisch Nederland.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart.

Naar boven