Vaststelling bestemmingsplan Barchemseweg en Lochemseweg (artikel 3.8, derde lid Wet ruimtelijke ordening)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de raad op 14 juni 2010 heeft besloten de volgende bestemmingsplannen vast te stellen:

  • Binnenstad Lochem: Het bestemmingsplan voorziet in een actuele bestemming van het historische centrum van Lochem binnen de (voormalige) grachten, inclusief het gebied dat omsloten is door de Prins Bernhardweg en de Graaf Ottoweg, het gebied dat omsloten wordt door de Zuiderbleek-Nieuwstad-Albert Hahnweg en Burgemeester Leenstraat en het gebied dat omsloten wordt door de Mauritsweg, de Westerbleek en de watergang Nieuwe Beek.

  • Barchemseweg 87–117 in Lochem: Het bestemmingsplan voorziet in een uitbreiding van het aantal wooneenheden van het pand ‘Hooglangen’ met vier tot in totaal twintig wooneenheden. De horecafunctie komt te vervallen.

  • Lochemseweg 175 Harfsen: Het bestemmingsplan voorziet in de omzetting van de agrarische bestemming in een woonbestemming voor twee woningen.

De vastgestelde bestemmingsplannen liggen met ingang van 1 juli 2010 voor de duur van zes weken (tot en met 18 augustus 2010) ter inzage bij de publieksbalie, Markt 3 in Lochem. Op www.lochem.nl kunt u een directe link vinden naar de plaats waar het bestemmingsplan digitaal kan worden ingezien. De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar via de gemeentelijke website.

Gedurende de bovengenoemde termijn kunnen alleen belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij de raad hebben ingebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend aan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling publiekscontacten, Markt 3 in Lochem, telefoon 0573-289222. De afdeling publiekscontacten is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00–12.30 uur en op donderdag van 8.00–20.00 uur. U kunt daarnaast ook een afspraak maken voor bezoek op een ander tijdstip.

Naar boven