Voorkeursrecht Rotterdam Central District (Schiekadeblok), Rotterdam

Besluit tot aanwijzing van gronden waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) van toepassing zijn voor het gebied Rotterdam Central District (Schiekadeblok).

Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam maakt op grond van artikel 7 eerste lid van de Wvg bekend dat de gemeenteraad op 29 juni 2010 op grond van het bepaalde in artikel 5 Wvg besloten heeft gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

Het gebied wordt globaal begrensd door de Delftsestraat aan de zuidzijde, de Poortstraat aan de westzijde, de Schiestraat aan de noordzijde en de Schiekade aan de oostzijde.

Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met de daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt zakelijk gerechtigden.

Het besluit heeft een geldingsduur van maximaal 3 jaar, waarbinnen een structuurvisie moet worden vastgesteld. Wordt niet op tijd een structuurvisie vastgesteld, dan vervalt het voorkeursrecht van rechtswege. Is de structuurvisie wel binnen 3 jaar vastgesteld, dan wordt het voorkeursrecht automatisch verlengd met 3 jaar totdat een bestemmingsplan wordt vastgesteld.

Het besluit tot aanwijzing ligt met de bijbehorende kadastrale tekening en overige stukken met ingang van 1 juli 2010 tot en met 11 augustus 2010 op kantoor van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, Galvanistraat 15, 3029 AD Rotterdam ter inzage.

Het besluit van de gemeenteraad omvat onder meer:

  • een kadastrale tekening met daarop aangegeven de onroerende zaken waarop het voorkeursrecht wordt gevestigd; deze tekening geeft een overzicht van de ligging van het voorkeursrechtgebied;

  • een lijst van kadastrale nummers van de aangewezen onroerende zaken met vermelding van grootte, eigenaren en beperkt zakelijk gerechtigden.

U kunt de stukken inzien op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur. De gemeente stelt het op prijs als u voordat u de stukken komt inzien de gemeente telefonisch benadert. U kunt daarvoor contact opnemen met de heer W. van Nieuwaal (010-489 69 38, niet bereikbaar op de woensdag) of de heer M. Poot (010-489 63 29). Als u een afspraak maakt kunt u de stukken ook buiten de hierboven genoemde kantoortijden inzien.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking één dag na publicatie van deze bekendmaking in de Staatscourant.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar open gedurende zes weken vanaf de dag na deze publicatie. Belanghebbenden kunnen daarom bezwaar indienen tot en met 11 augustus 2010. U kunt uw bezwaarschrift richten aan de gemeenteraad van de gemeente Rotterdam, t.a.v. de Algemene Bezwaarschriftencommissie, Postbus 1011, 3000 BA Rotterdam.

Het bezwaar moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is;

  • d. de gronden van bezwaar.

Indien u bezwaar heeft ingediend kunt u tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Rotterdam, t.a.v. Sector Bestuursrecht, ‘voorlopige voorzieningen’, Postbus 150950, 3007 BL Rotterdam. Van de indieners van een voorlopige voorziening wordt door de rechtbank griffierecht geheven.

Eigenaren en rechthebbenden worden per brief op de hoogte gebracht van dit besluit.

Rotterdam, 30 juni 2010

Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam,

Naar boven