Voorbereidingsbesluit EHS ex artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening

Ter voldoening aan het gestelde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) maken burgemeester en wethouders van Maasgouw bekend dat de gemeenteraad van Maasgouw in zijn vergadering van 3 juni 2010 besloten heeft dat met toepassing van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening een bestemmingsplan wordt voorbereid (voorbereidingsbesluit) voor de delen van het buitengebied waar de Ecologische Hoofdstructuur niet goed in het bestemmingsplan vertaald is, een en ander zoals aangegeven op de bij het besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte situatietekening.

Het betreffen hier ondermeer delen van het Meersveld en Meggelsveld te Thorn, een aantal deelgebieden ten noorden van Stevensweert, de Grensmaas en een aantal deelgebieden in de Laakerweerd.

Verder heeft de gemeenteraad besloten om hierbij voorschriften zoals bedoeld in artikel 3.3 van de Wet ruimtelijke ordening te geven, die als volgt luiden:

Het is verboden op of in deze gronden zonder afwijking van een schriftelijke vergunning (aanlegvergunning) van Burgemeester en Wethouders de navolgende werken, geen bouwwerken zijnde, of werkzaamheden uit te voeren:

  • a. het aanleggen, verharden of verwijderen van wegen, paden of parkeergelegenheden en het aanbrengen van andere oppervlakteverhardingen;

  • b. het graven, verbreden, uitdiepen, dempen en/of verleggen van watergangen;

  • c. het ontginnen, bodemverlagen, afgraven, ophogen en egaliseren van gronden en wateren (waterbodems);

  • d. het aanbrengen van ondergrondse of bovengrondse transport-, energie- of telecommunicatieleidingen en de daarmee verband houdende constructies, installaties of apparatuur;

  • e. het aanbrengen of aanleggen van oeverbeschoeiingen, kaden, aanleg- en ligplaatsen of vlonders;

  • f. het vellen en/of rooien of het verrichten van werkzaamheden, welke de dood of ernstige beschadiging van houtgewas danwel waardevolle vegetatie ten gevolge kunnen hebben;

  • g. het bebossen van gronden, die op het tijdstip van inwerkingtreding van dit besluit, niet als bos konden worden aangemerkt;

  • h. het bemalen of draineren van de grond en het winnen, toevoeren, afdammen of stuwen van water of het anderszins wijzigen van de grondwaterstand en de waterhuishouding.

Het voorbereidingsbesluit treedt op 1 juli 2010 in werking en ligt (met bijbehorende stukken) vanaf die dag voor eenieder ter inzage in de informatieruimte van het publiekscentrum van de gemeente Maasgouw, Markt 36 te Maasbracht (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het publiekscentrum, uitgezonderd gedurende de avondopenstelling).

Het voorbereidingsbesluit (met bijbehorende stukken) is vanaf die dag tevens elektronisch beschikbaar en raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Voorts wordt eenieder in de gelegenheid gesteld het voorbereidingsbesluit (met bijbehorende stukken) in het publiekscentrum van de gemeente Maasgouw langs elektronische weg in te zien en te raadplegen.

Onder het regime van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) kan tegen een voorbereidingsbesluit geen beroep worden ingesteld bij de bestuursrechter en daarom ook geen bezwaar worden gemaakt.

Maasbracht, 30 juni 2010

Burgemeester en wethouders van Maasgouw,

De secretaris,

De burgemeester,

Naar boven