Ontwerpbestemmingsplannen Nieuwleusen, Westerveen 71

Overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening ligt met ingang van 30 juni 2010 tot en met 10 augustus 2010 voor eenieder ter inzage:

  • Het ontwerp van de ‘10e herziening bestemmingsplan Buitengebied (voormalige gem) Nieuwleusen, Westerveen 71’.

    In deze partiële herziening wordt in het kader van Rood voor Rood de bestaande bedrijfsbebouwing aan de zuidzijde van Westerveen 71 omgezet in woonbebouwing. Om dit mogelijk te maken wordt de vigerende bestemming ‘agrarisch cultuurgebied’ met de aanduiding ‘agrarisch bedrijf categorie 1’ en aan de zuidzijde van Westerveen 71 herzien in de bestemming ‘wonen’. De bestemming ‘agrarisch cultuurgebied’ met de aanduiding ‘agrarisch bedrijf categorie 1’ aan de noordzijde van Westerveen 71 wordt niet herzien.

  • Het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Dalfsen, 17e partiële herziening (Hoenderweg 10 en Buurtweg 1a)’.

    In deze partiële herziening wordt in het kader van Rood voor Rood de bestaande bedrijfsbebouwing omgezet in woonbebouwing. Om dit mogelijk te maken wordt de vigerende bestemming ‘agrarisch cultuurgebied’ met de aanduiding ‘agrarisch bedrijf categorie 1’ en ‘agrarisch bedrijf categorie 3’ herzien in de bestemming ‘wonen’. De herziening heeft betrekking op de percelen Hoenderweg 10 en Buurtweg 1a in Lemelerveld.

  • Het ontwerp van de ‘2e herziening bestemmingsplan Buitengebied Lemelerveld’.

    In het kader van Rood voor Rood wordt de bestaande bedrijfsbebouwing aan de Knuvendijk 1 omgezet in woonbebouwing. Om dit mogelijk te maken wordt de vigerende bestemming ‘agrarisch cultuurgebied’ met de aanduiding ‘agrarisch bedrijf categorie 3’ herzien in de bestemming ‘wonen’. Tevens wordt er op het betreffende perceel een nieuw bouwblok toegekend ten behoeve van de compensatiewoning die in het kader van de Rood voor Rood regeling toegekend wordt.

    De bestemmingen van drie percelen worden gerepareerd. De bestemmingen van de percelen Oude Twentseweg 48a en Lemelerveldseweg 44–44a hebben bij inwerkingtreding van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Lemelerveld’ abusievelijk een woonbestemming gekregen. Deze percelen hadden voor inwerkingtreding van voornoemd plan een agrarische bestemming. Verder zou naar aanleiding van een inspraakreactie met betrekking tot de Nieuwe Berkendijk 1 het bouwblok aangepast worden (oppervlakte bouwblok neemt niet toe) in verband met de sloop en nieuwbouw van een bijgebouw. Abusievelijk is dit echter niet gewijzigd op de plankaart.

De plannen liggen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis in Dalfsen. Het ontwerp van de 10e herziening ligt ook in het servicepunt van Nieuwleusen ter inzage en de ontwerpen van de 17e en 2e herziening liggen ook ter inzage in het servicepunt van Lemelerveld.

Eenieder kan gedurende genoemde termijn naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van Dalfsen, Postbus 35, 7720 AA Dalfsen. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt bij mevrouw J. Klink telefoon (0529) 488 297. In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpplan de zienswijze betrekking heeft.

U kunt de ontwerpbestemmingsplannen ook inzien via de gemeentelijke website www.dalfsen.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl. De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl.

Dalfsen, 29 juni 2010

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen.

Naar boven