Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied en Plan-MER bestemmingsplan Buitengebied

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geertuidenberg maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied met ingang van 25 juni 2010, gedurende 6 weken ter inzage ligt. Tevens maken zij op grond van artikel 7.26a van de Wet milieubeheer bekend dat gedurende deze termijn het Plan-MER bestemmingsplan Buitengebied ter inzage ligt.

Inhoud en ligging plangebied

Het bestemmingsplan Buitengebied voorziet in een actuele regeling voor het buitengebied van de gemeente Geertruidenberg. Dit bestemmingsplan vervangt na inwerkingtreding de bestemmingsplannen Buitengebied Geertruidenberg, Buitenlinten Raamsdonk, Westtangent, Sportpark Eendrachtspolder en Zandput, Hermenzeil en Plassengebied aan de Donge.

Het plangebied van het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied omvat het landelijk gebied van de gemeente Geertruidenberg. De kernen Geertruidenberg, Raamsdonksveer en Raamsdonk alsmede de bedrijventerreinen Dombosch, Gasthuiswaard, Pontonnier en de Amercentrale behoren niet tot het plangebied. Ook het westelijke deel van het buitengebied (het gebied ten westen van de rivier De Donge) en de Overdiepse Polder maken geen onderdeel uit van het plangebied.

Plan-MER

Het bestemmingsplan biedt mogelijkheden voor de uitbreiding van intensieve veehouderijen binnen de bestaande bouwvlakken. Daarnaast is er ruimte voor omschakeling van intensieve veehouderijen. Tevens bevinden zich in de nabijheid van het plangebied de Natura-2000 gebieden ‘Biesbosch’ en ‘Langstraat’. Op voorhand zijn significante effecten op deze Europese Habitatrichtlijn gebieden niet op voorhand uit te sluiten.

Omdat het bestemmingsplan Buitengebied ruimte biedt aan besluit- m.e.r.- (beoordelings)plichtige activiteiten en significante effecten op Europese Habitatrichtlijngebieden niet op voorhand zijn uit te sluiten, is het bestemmingsplan Buitengebied Plan-m.e.r. plichtig.

De Plan-m.e.r. procedure is gestart met de raadpleging van de betrokken bestuursorganen en andere belanghebbenden over de reikwijdte en het detailniveau van de op te stellen planMER. Hiertoe is een notitie 'Reikwijdte en Detailniveau' opgesteld. Op basis van deze notitie is de planMER opgesteld. Met deze plan-MER worden de (milieu)gevolgen van de mogelijkheden die het bestemmingsplan biedt in een vroeg stadium inzichtelijk gemaakt.

Zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied en de daarop betrekking hebbende stukken en de Plan-MER bestemmingsplan Buitengebied liggen voor iedereen ter inzage in de gemeentewinkel van het gemeentehuis. U kunt er elke werkdag terecht van 08.30 uur tot 13.00 uur, alsmede op woensdag van 14.00 uur tot 20.00 uur.

Tevens zijn het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied en de Plan-MER digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en de Plan-MER, naar keuze schriftelijk of mondeling, naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Geertruidenberg, Postbus 10.001, 4940 GA Raamsdonksveer. Degenen die hun zienswijze mondeling naar voren willen brengen, alsmede degenen die gedurende genoemde uren geen kennis kunnen nemen van de ter inzage liggende stukken kunnen contact opnemen met de behandelend ambtenaar, mw. A. den Tenter, telefoonnummer 0162-579 593

Raamsdonksveer, 24 juni 2009

Burgemeester en wethouders van Geertruidenberg.

Naar boven