Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Oisterwijk en ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeer- en spoorweglawaai

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Het college van de gemeente Oisterwijk maakt bekend dat ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Oisterwijk met ingang van vrijdag 25 juni 2010 gedurende 6 weken, tot en met 5 augustus 2010 voor iedereen ter inzage ligt. Dit ontwerp heeft betrekking op het gehele grondgebied van de gemeente Oisterwijk met uitzondering van de woon- en werkgebieden van de kernen van Oisterwijk en Moergestel en de recreatieterreinen. Het bestemmingsplan is conserverend van karakter; er heeft een actualisatie plaatsgevonden en recente ontwikkelingen zijn meegenomen in het bestemmingsplan. Daarnaast wordt met het plan waar mogelijk en ruimtelijk gewenst, ingespeeld op de wensen van bewoners en gebruikers van het gebied. Het plan heeft betrekking op de natuurgebieden, het agrarisch gebied en alle overige in het plangebied voorkomende functies.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Oisterwijk ligt vanaf vrijdag 25 juni 2010 gedurende zes weken, tot en met 5 augustus 2010 voor iedereen ter inzage en kan op de volgende locaties worden ingezien:

Het plan op papier- inclusief de onderliggende stukken zoals onderzoeksrapporten en ruimtelijke onderbouwingen – bij:

  • de Centrale Publieksbalie in het gemeentekantoor, De Lind 44 te Oisterwijk. De stukken kunnen hier elke werkdag van 08.30 uur tot 13.00 uur, op woensdag tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur worden ingezien. U kunt ook een afspraak maken voor inzage buiten kantooruren. U kunt hiervoor bellen met 013-5291311.

Het plan op papier bij:

  • De bibliotheek van Moergestel aan het St. Jansplein 5a te Moergestel. Het plan kan hier tijdens de openingstijden (maandag, woensdag en donderdag van 14.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 14.00 uur tot 20.00 uur) worden ingezien.

Het plan digitaal:

  • Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Oisterwijk kan als pdf-bestand – met de onderliggende stukken zoals onderzoeksrapporten en ruimtelijke onderbouwingen – worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.oisterwijk.nl→bouwen en wonen→plannen en projecten .

  • Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Oisterwijk kan digitaal worden geraadpleegd op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (onderliggende stukken zijn via de gemeentelijke website te raadplegen).

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Met toepassing van enkele wijzigingsbevoegdheden uit het ontwerpbestemmingsplan is de bouw van nieuwe woningen mogelijk waarbij de geluidbelasting boven de voorkeursgrenswaarde van 48 dB zal uitkomen. Daarom is de gemeente voornemens om een hogere grenswaarde vast te stellen vanwege de geluidhinder op bedoelde woningen. Ingevolge artikel 110c Wet geluidhinder ligt het ontwerpbesluit hogere grenswaarde met het akoestische rapport tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage van vrijdag 25 juni 2010 tot en met 5 augustus 2010.

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde is niet in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl, maar wel op de volgende wijzen:

  • digitaal als pdf bestand op de gemeentelijke website: www.oisterwijk.nl→bouwen en wonen→plannen en projecten;

  • op papier (inclusief de onderliggende stukken) tijdens openingsuren bij de Centrale Publieksbalie in het gemeentekantoor.

Indienen zienswijzen

Iedereen kan zijn zienswijze met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk dan wel mondeling kenbaar maken aan de gemeenteraad. Dit kan (bij voorkeur) schriftelijk bij de gemeenteraad van Oisterwijk, postbus 10101, 5060 GA Oisterwijk. Een zienswijze met betrekking tot het ontwerpbesluit hogere grenswaarde dient u te richten aan het college van Oisterwijk. Postbus 10101, 5060 GA Oisterwijk. Een mondelinge zienswijze kunt u indienen bij medewerkers van de afdeling R&MO: mevrouw Franzel Bergevoet of mevrouw Laurie Kamerling (telefoonnummer 013-5291311).

Het college van Oisterwijk.

Naar boven