Ontwerpbestemmingsplan De Wijde Wiericke

Burgemeester en wethouders van Bodegraven maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat gedurende zes weken, met ingang van vrijdag 25 juni t/m donderdag 5 augustus 2010, voor iedereen het ontwerpbestemmingsplan ‘De Wijde Wiericke’ ter inzage ligt.

Het plangebied betreft een toekomstige woningbouwlocatie welke een deel van het gebied ten zuiden van de Kern Nieuwerbrug beslaat. Het plangebied wordt aan de zuidkant begrensd door de spoorlijn Leiden – Woerden – Utrecht, aan de westkant door de Dubbele Wiericke, aan de noordkant door de Gravin Margarethastraat en aan de oostkant door een denkbeeldige lijn in het verlengde van de huisartsenpraktijk aan de Korte Waarder 21. Deze is gelijk aan de bebouwingscontour uit het streekplan Zuid-Holland Oost van de provincie Zuid-Holland en de streekplanherziening Oude Rijnzone. In het bestemmingsplan wordt voorzien in de bouw van woningen en voorzieningen.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Wijde Wiericke’ ligt voor iedereen op de volgende wijzen ter inzage:

  • digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • digitaal als pdf bestand, inclusief de bijbehorende stukken, op de gemeentelijke website: www.bodegraven.nl onder de rubriek ‘projecten en bestemmingsplannen’;

  • op papier (inclusief de onderliggende stukken zoals onderzoeksrapporten) en digitaal tijdens openingsuren in het gemeentehuis;

  • op papier in het Wierickehuis.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://reeuwijk.gemeentedocumenten.nl

Gedurende de inzage termijn kan iedereen schriftelijk en mondeling zienswijzen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad, Postbus 401, 2410 AK Bodegraven. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht tijdens openingstijden. Hiervoor dient u een afspraak te maken via de heer M. Pouw, tel. (0182) 522 831.

De gemeenteraad neemt een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan waarbij de raad de eventueel ingediende zienswijzen betrekt.

Op 30 juni 2010 wordt tevens een informatiebijeenkomst over het bestemmingsplan georganiseerd. Deze vindt plaats in het Wierickehuis. De bekendmaking hiervan is op 17 juni 2010 op deze gemeentepagina geplaatst.

Naar boven