Bestemmingsplan Landgoed Driessen, Uitwerkingsplan ‘de Bibliotheek, fase 1a’ vastgesteld

Het College van Waalwijk heeft op 15 juni 2010 het uitwerkingsplan ‘de Bibliotheek, fase 1a’ van het bestemmingsplan Landgoed Driessen overeenkomstig het ontwerp vastgesteld. Het plan voor fase 1a heeft betrekking op een gedeelte van het gebied gelegen ten zuiden van de Oudestraat en ten westen van de bomenbuurt in Sprang-Capelle en ten noorden van de bestaande bebouwing van Achter de Hoven. Meer specifiek geduid betreft dit het westelijk gedeelte van de Hein Jordansstraat. Het voorliggend ontwerpplan biedt de mogelijkheid een meer gewenste afronding in dit deelgebied tot stand te brengen middels het ‘rechttrekken’ van openbaar groen, verblijfsgebied (de Hein Jordansstraat) en het aansluitende bouwvlak voor de realisering van enkele (half) vrijstaande woningen. In het uitwerkingsplan voor fase 1 was hier een ‘knik’ voorzien. Het uitwerkingsplan fase 1 a vervangt daarmee voor een deel (het westelijke deel) het uitwerkingsplan voor fase 1.

Het door ons college vastgestelde uitwerkingsplan ‘de Bibliotheek, fase 1a’ en het bestemmingsplan Landgoed Driessen, liggen met ingang van 28 juni voor eenieder gedurende een termijn van 6 weken, t/m 8 augustus 2010, ter inzage bij de receptie van het stadhuis te Waalwijk, Taxandriaweg 6. Het uitwerkingsplan ‘de Bibliotheek, fase 1a’ kan ook via elektronische weg worden ingezien via www.waalwijk.nl/landgoeddriessen en kies vervolgens bekendmaking uitwerkingsplan.

Beroep

Belanghebbenden die kunnen aantonen in redelijkheid niet in staat te zijn geweest omtrent het ontwerp van dit plan een zienswijze bij ons college in te dienen kunnen tegen het besluit tot vaststelling van dit uitwerkingsplan gedurende 6 weken, met ingang van 28 juni 2010 beroep instellen. Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daarvoor moet een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van genoemde afdeling worden ingediend.

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan ‘de Bibliotheek, fase 1a’ treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het uitwerkingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor meer informatie en inzage buiten openingstijden kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte & Economie te Waalwijk, tel. 0416-683456.

Het College van Waalwijk,

de secretaris,

A. de Wit.

De burgemeester,

A.M.P. Kleijngeld,

Naar boven