Ontwerpbestemmingsplan Flierbeek tweede fase te Lichtenvoorde

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat bovengenoemd ontwerpbestemmingsplan, met ingang van vrijdag 25 juni 2010 voor iedereen ter inzage ligt (conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening).

Het plangebied ligt aan de zuidwestrand van de kern van Lichtenvoorde. Het plangebied wordt in het zuidoosten begrensd door de Flierbeek. Het plangebied omsluit een gebied dat behoort tot de 1e fase van het plan Flierbeek. Aan de noordwest- en de noordoostzijde sluit het plangebied aan op het bebouwde gebied van Lichtenvoorde.

De eerste fase van het plan Flierbeek is ontwikkeld en de laatste woningen zijn opgeleverd. Voor de 2e fase van het plan Flierbeek heeft de gemeenteraad op 13 april 2010 het stedenbouwkundigplan en beeldkwaliteitsplan Flierbeek tweede fase vastgesteld. Het plan heeft een capaciteit van 156 woningen. Het bestemmingsplan verankert het vastgestelde stedenbouwkundigplan in een bestemmingsplan dat als basis dient voor het verlenen van de bouwvergunningen.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 25 juni 2010 gedurende 6 weken ter inzage dus tot en met 5 augustus 2010. Het plan kan vanaf 25 juni 2010 worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde, en in de Gemeentelijke ServicePunten in de openbare bibliotheken, Dijkstraat 2a te Lichtenvoorde, en Het Heydenrijck 1 te Groenlo. Ook kunt u het plan, inclusief deze publicatie, vanaf 25 juni digitaal raadplegen via de gemeentelijke website (www.oostgelre.nl). Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk, dan wel mondeling (op afspraak via nummer 0544-393535), en gemotiveerd zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

Naar boven