Terinzagelegging Ontwerpbestemmingsplan ‘Boterdijk’ en ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde

Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Boterdijk’ met ingang van 25 juni 2010 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Woongroep Holland gaat 32 woningen aan de Boterdijk slopen en vervangen door 35 woningen. Hiervoor is reeds een Beeldkwaliteitsplan opgesteld. Deze woningen worden opgericht op vier verschillende locaties die per twee locaties in een ander bestemmingsplan zijn gelegen. Dit betreffen de bestemmingsplannen ‘De Kwakel 1987’ en ‘Landelijk Gebied’. De huidige bestemmingsplannen staan de nieuwe woningen niet toe qua aantal en qua afmetingen; niet alleen komen er twee nieuwe woningen bij, alle woningen worden aangepast aan de huidige wetgeving en woonwensen waardoor ze groter worden dan de huidige woningen. Dit was ook een eis van de gemeente. Bovendien heeft de gemeente verzocht om gedifferentieerde woningen terug te bouwen en deze differentiatie niet alleen te laten gelden voor de woningtypes maar ook te zorgen voor appartementen voor jongeren en ouderen. Het voorliggende plan voldoet aan deze eisen. De nieuwbouw van de woningen wordt planologisch geregeld in een nieuw bestemmingsplan Boterdijk. Hiervoor is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Boterdijk’ ligt van 25 juni 2010 tot en met 5 augustus 2010 ter inzage en is digitaal te raadplegen via www.uithoorn.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan terinzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 te Uithoorn gedurende de openingstijden van het gemeentehuis en in de openbare bibliotheek, Alfons Ariënslaan 1 te Uithoorn, gedurende de openingstijden van de bibliotheek.

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder zijn of haar zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan ‘Boterdijk’ kenbaar maken aan de gemeenteraad, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. De gemeenteraad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Hogere grenswaarde

Uit het akoestisch onderzoek, dat voor het bestemmingsplan Boterdijk is uitgevoerd, is gebleken dat de voorkeursgrenswaarde ten aanzien van het wegverkeer wordt overschreden. Omdat wordt voldaan aan het gestelde in de ‘Beleidsnota geluid, deelnota Hogere waarden’ kunnen hogere grenswaarden Wet geluidhinder worden verleend.

Burgemeester en wethouders van Uithoorn zijn zodoende van plan een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai als bedoeld in artikel 83 e.v. van de Wet geluidhinder vast te stellen ten behoeve van het bovengenoemde bestemmingsplan. Om het gewenste plan vanuit de Wet geluidhinder te realiseren is een hogere grenswaarde van 54 dB nodig.

Het ontwerpbesluit ligt van 25 juni 2010 tot en met 5 augustus 2010 ter inzage en is digitaal te raadplegen via www.uithoorn.nl. Daarnaast ligt het ontwerpbesluit terinzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 te Uithoorn gedurende de openingstijden van het gemeentehuis en in de openbare bibliotheek, Alfons Ariënslaan 1 te Uithoorn, gedurende de openingstijden van de bibliotheek.

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kunnen belanghebbende hun zienswijze over het ontwerpbesluit kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. Het college zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van een hogere grenswaarde.

Uithoorn, 23 juni 2010

Naar boven